Jonge doeners
Samenleving

Britt (21) strijdt voor de LGBTQ+ gemeenschap

23 augustus 2021
Door: MIJNLEUVEN
We stellen de komende weken iedereen voor die dit jaar het BAAS-traject volgde bij MIJNLEUVEN. Bij BAAS worden jongeren vanaf 18 jaar ondergedompeld in de wondere wereld van het ondernemen. Vandaag spreken we met Britt Wieringa (21).

Britt Wieringa (21) is het tweede jongste lid van de BAAS-lichting van 2021. Ze heeft net haar bachelor gehaald aan de hogeschool, strijdt voor gelijke kansen voor de LGBTQ+ gemeenschap en is nu klaar om wat stappen in de wereld te zetten. Zich inschrijven voor het BAAS-traject leek haar een goed begin.

Tekst: Esther Deroo / Foto's: Maartje Vanagt


Hey Britt, kan je ons iets vertellen over jouw droom?

De wereld is nog lang niet tolerant genoeg. Ik kan dat jammer genoeg niet in een handomdraai veranderen, maar ik probeer toch met kleine beetjes te helpen. Door mensen te informeren en anderen te steunen. Ik probeer nu een website te ontwerpen waarmee ik mensen informeer over alles rond LGBTQ+, voor een iets grotere doelgroep dan ik nu doe. Er is geen specifieke doelgroep, maar ik mik op mensen die nog niet veel over de LGBTQ+ gemeenschap weten. Het zou kunnen dienen voor ouders van wie een kind net uit de kast is gekomen, en die hen willen steunen of beter willen begrijpen.

Wat bracht jou bij het BAAS-project?

Ik ben net afgestudeerd en vorig jaar moest ik mijn bachelorproef schrijven. Daarvoor mag iedereen een project inzetten en worden er een paar uitgekozen als start-up. Mijn inzending sloot heel nauw aan bij mijn BAAS-idee. Tot mijn grote verbazing werd mijn project niet gekozen. Ik vond het vooral erg omdat ik die start-up zag als dé kans om een verschil te kunnen maken. Het was dus heel teleurstellend dat ik daar dan niets mee kon doen. Daarom heb ik me ingeschreven voor BAAS. Zo kon ik een nieuw idee bedenken. Toen ik besloot om mee te doen, waren de inschrijvingen al gesloten, maar na het goed verkondigen van mijn idee, en een plaats die toevallig was vrijgekomen, heb ik me toch nog kunnen aansluiten (lacht).

De wereld is nog lang niet tolerant genoeg
- Britt (21)

Wat wil je bereiken met jouw project?

Als ik voor één persoon een verschil kan maken, dan ben ik al blij. Mijn project staat nog wat in de kinderschoenen. Nu ben ik informatie aan het verzamelen, op websites, bij vrienden, het nieuws of bij ouders. Je kan nooit genoeg geïnformeerd zijn. Maar mijn doel is echt om mensen te helpen. Ik wil dit niet per se op professioneel vlak fulltime doen. Ik denk dat ik dan heel de tijd zou focussen op wat er nog allemaal beter kan. Soms wil je dat ook gewoon even kunnen vergeten. 

Wat zijn jouw ambities voor de toekomst?

Mijn website is nog onbestaande, maar hij komt er nu echt snel aan. Geld verdienen is zeker niet mijn hoogste doel. Ik zou gelijktijdig met de website ook consulting willen aanbieden. Die consulting zou vooral gericht zijn op inclusieve communicatie, zowel intern als extern bij bedrijven of organisaties. Aan die consulting zou ik wel iets kunnen verdienen, omdat het uiteraard nog rendabel moet blijven. Voor de rest ben ik niet echt een toekomstkijker, ik leef liever in het moment.

Wat neem je mee uit de BAAS-sessies?

De sessies hebben heel wat deuren opengezet voor mij. Ze hebben me in contact gebracht met gelijke kansenadviseurs van Leuven, wat voor mij een grote kans was om bij te leren, maar ook om mijn eigen mening te geven aan hen. Verder krijg ik vooral veel motivatie uit de sessies, en kan je veel leren van de andere BAAS-jongeren. Uit de lessen heb ik ook veel gehad, maar het ‘pingpongen’ met de anderen vond ik het allerbelangrijkste.

Door BAAS ben ik in contact gekomen met de gelijke kansenadviseurs van Leuven
- Britt (21)

Twintig jonge ondernemers staan ook dit jaar klaar om hun eigen BAAS te worden en een traject te volgen met begeleiding op maat. Een professionele jury selecteerde uit tachtig deelnemers de twintig winnende ideeën en ondersteunt de jonge ondernemers nu verder samen met het BAAS Leuven-team. Bedoeling is dat zij aan het einde van het jaar voldoende ondersteuning kregen om hun concept voor te stellen aan het publiek tijdens de BAAS Pop-up in november. Ook interesse gekregen om het BAAS-traject te volgen? Lees alle info hier!23 augustus 2021
Door: MIJNLEUVEN

Gerelateerde artikels