Cultuur
Jonge doeners

De vrouwelijke vazen van Lisa Roggeband (25)

4 oktober 2021
Door: MIJNLEUVEN
We stellen de komende weken iedereen voor die dit jaar het BAAS-traject volgde bij MIJNLEUVEN. Bij BAAS worden jongeren vanaf 18 jaar ondergedompeld in de wondere wereld van het ondernemen. Deze keer aan de beurt: Lisa Roggeband (25).

Tekst: MIJNLEUVEN / Foto's: Rani Scheys


Hey Lisa, waarom heb jij het BAAS-traject gevolgd?

Ik ben keramiste van opleiding en ik wilde al lang een eigen atelier hebben om keramiek te maken en te verkopen. Keramiek is vaak heel duur, daarom wil ik een manier bedenken om dat betaalbaar aan de man te brengen. Ik heb naast keramiek ook cultuurmanagement gestudeerd, dus dat zou een goede combinatie van beide zijn. Ik maak zelf vooral keramieken vazen met vrouwelijke vormen die body positivity uitstralen.

Vertel ons meer.

Ik ben in mijn vroegere tekeningen en sculpturen altijd bezig geweest met het vrouwelijke lichaam. Een vaas is op zich al een beetje in de vorm van een vrouwelijk lichaam. Ik zet die dan naar mijn hand in een herkenbare stijl. Ze zijn ook eerder decoratief dan om echt te gebruiken. Maar ze kunnen zeker dienen als vaas!

Wat is jouw droom voor de toekomst?

Toen ik pas geselecteerd was voor BAAS, was ik net fulltime beginnen werken. Dat was wel een leerproces om een balans te vinden tussen de twee. Mijn ambitie is om zelfstandige in bijberoep te worden, zodat ik mijn job kan combineren met mijn keramiek. Ik heb ondertussen al een atelier kunnen fixen en ik ben ook al bezig geweest met de branding van mijn keramiek. De volgende stap is een eigen webshop opstarten.

Ik voelde hier altijd de steun van anderen als ik even vastzat
- Lisa (25)

Heeft je begeleiding bij BAAS daar veel mee geholpen?

Zeker. Ik had het een tijdje heel druk en was door mijn nieuwe job minder bezig met mijn keramiek. Door BAAS ben ik er toch mee blijven doorgaan en ben ik echt wel met vallen en opstaan gekomen tot waar ik nu ben. En je voelt hier ook altijd de steun van anderen als je even vastzit. 

Twintig jonge ondernemers staan ook dit jaar klaar om hun eigen BAAS te worden en een traject te volgen met begeleiding op maat. Een professionele jury selecteerde uit tachtig deelnemers de twintig winnende ideeën en ondersteunt de jonge ondernemers nu verder samen met het BAAS Leuven-team. Bedoeling is dat zij aan het einde van het jaar voldoende ondersteuning kregen om hun concept voor te stellen aan het publiek tijdens de BAAS Pop-up in november. Ook interesse gekregen om het BAAS-traject te volgen? Lees alle info hier!


4 oktober 2021
Door: MIJNLEUVEN

Gerelateerde artikels