Lifestyle
Jonge doeners

Victor (18) wil een app ontwikkelen die zijn kleren uitkiest

30 augustus 2021
Door: MIJNLEUVEN
We stellen de komende weken iedereen voor die dit jaar het BAAS-traject volgde bij MIJNLEUVEN. Bij BAAS worden jongeren vanaf 18 jaar ondergedompeld in de wondere wereld van het ondernemen. Vandaag is Victor Vansteenkiste (18) aan de beurt.

Victor Vansteenkiste, student informatica aan de KUL, is de jongste van alle BAAS'ers en geeft een creatieve draai aan het ondernemerschap. Hij combineert zijn kennis van informatica met zijn ondernemend talent om een nieuwe app te ontwikkelen. We vroegen hem om iets mee te nemen naar het interview dat te maken had met zijn project. Het enige dat hij bij had, was een paar schoenen: ‘De aanzet om mijn app te maken.’

 Tekst & foto's: Esther Deroo


“Je zal je waarschijnlijk afvragen waarom ik een paar versleten schoenen heb meegebracht. Ze waren eigenlijk één van de redenen waarom ik mijn app wou ontwikkelen. Ik ben zelf heel slecht in kleren kiezen voor mezelf. Ik kan vaak uren spenderen in winkels en op websites en toch niets vinden. Ik heb de schoenen dus meer dan een jaar élke dag gedragen omdat ik er gewoon geen andere vond. Daarom wil ik een app ontwikkelen die websites filtert en je ‘matcht’ met kleren die passen bij jouw stijl. Da’s dan geen filter die je op websites als Zalando of ZEB kan instellen, maar iets veel specifieker. Iets waarmee je uren zoektijd kan winnen."


Wat bracht jou bij het baasproject?

"Ik had vooral zin om eens iets nieuws en uitdagends te doen. Ik heb altijd wel zelf iets willen ondernemen. Ik zie mezelf niet direct voor iemand anders werken of werken aan iets waar ik niet honderd procent achter sta. Na een post op Instagram te zien, heb ik mij ingeschreven voor het ‘Geen-Idee’ traject van BAAS. Door die sessies te volgen, heb ik dus langzaamaan mijn idee gevormd."

 

Wat wil je bereiken met jouw project?

"Ik wil mijn idee concreet maken. Op dit moment kan de app nog heel veel kanten opgaan. Er zijn zo veel opties dat het te veel is voor mijzelf om uit te vissen. Eens ik een concreet idee heb en iets meer weet van alle financiële zaken die erbij komen kijken, kan ik met mijn kennis van informatica echt aan de ontwikkelingsfase beginnen."

Ik zie mezelf niet direct voor iemand anders werken
- Victor (18)

Wat zijn jouw ambities voor de toekomst?

"Zoals ik al zei, zie ik mezelf niet direct voor iemand anders werken. Ik wil echt in de ondernemerswereld terechtkomen. Dit zie ik als een goede eerste stap. Ik zie het wel niet echt uitgroeien tot iets groots waar ik later mijn brood mee kan verdienen, maar als dat wel gebeurt, zou dat natuurlijk geweldig zijn. Alles kan, hè."

Wat neem je mee uit de BAAS-sessies?

"Vooral het feit dat als je als jongere een idee hebt, je er gewoon voor moet gaan. Het is niet zo moeilijk om iets op te starten. Je moet er natuurlijk tijd in willen steken, maar ondersteuning vinden is als jongere best gemakkelijk. BAAS is hiervan een perfect voorbeeld. Je kan ook altijd naar een bank gaan om advies te vragen. Er zijn meer opties dan je denkt."


Twintig jonge ondernemers staan ook dit jaar klaar om hun eigen BAAS te worden en een traject te volgen met begeleiding op maat. Een professionele jury selecteerde uit tachtig deelnemers de twintig winnende ideeën en ondersteunt de jonge ondernemers nu verder samen met het BAAS Leuven-team. Bedoeling is dat zij aan het einde van het jaar voldoende ondersteuning kregen om hun concept voor te stellen aan het publiek tijdens de BAAS Pop-up in november. Ook interesse gekregen om het BAAS-traject te volgen? Lees alle info hier!

30 augustus 2021
Door: MIJNLEUVEN

Gerelateerde artikels