Cultuur
Jonge doeners

Mieke (25) organiseert kunstkampen en maakdagen voor kinderen

25 oktober 2021
Door: MIJNLEUVEN
We stellen de komende weken iedereen voor die dit jaar het BAAS-traject volgde bij MIJNLEUVEN. Bij BAAS worden jongeren vanaf 18 jaar ondergedompeld in de wondere wereld van het ondernemen. Vandaag spreken we met Mieke (25) van bricol'art.

Tekst: MIJNLEUVEN / Foto: Pieter Simons


Dag Mieke, vertel ons iets meer over de vzw bricol'art. 

"Bricol’art organiseert kunstkampen en maakdagen in Leuven waar kinderen zichzelf mogen en kunnen zijn. Bij ons kan je proeven van verschillende media in de kunsten zoals tekenkunst, schilderkunst, muziek en performance. Ik doe dat samen met mijn partner Angie Madalijns: zij is muzikant en ik ben beeldend kunstenaar. Samen gaan we op zoek naar de individuele talenten binnen al die kunstvormen en focussen we op de non-verbale creativiteit."

Wat willen jullie er graag mee bereiken?

"Bij ons krijg je de tijd om het creatieve proces te verkennen en stil te staan bij de ontwikkeling van je eigen creatieve taal. Dat geeft kinderen de kans om hun ideeën en gevoelswerelden vorm te geven. We hopen met bricol’art op lange termijn bij te dragen aan het psychisch welzijn van kinderen en in de toekomst ook van jongeren en volwassenen."

Van waar komt jouw interesse voor het ondernemerschap?

"Ik moet eerlijk toegeven dat ik mezelf niet zozeer als een ondernemer zie. Mijn partner Angie en ik geven al een tijdje kunstkampen en workshops. We zijn gestart met bricol’art vanuit het idee dat we de workshops en kunstkampen zelf graag willen vormgeven en de accenten op onze manier wilden leggen. Wij volgen onze eigen visie. Het voelt eerder als het uitvoeren van een droom."

Ik zie mezelf niet zozeer als ondernemer. Bricol'art voelt eerder als het uitvoeren van een droom
- Mieke (25)

Heb je door de ondersteuning van BAAS je project al concreter kunnen maken?

"BAAS is voor mij altijd een plaats geweest waar je ideeën kan aftoetsen en antwoorden kan vinden op de vragen die je op dat moment hebt. Je krijgt er ondersteuning bij de financiële kant van het verhaal maar ook rond zichtbaarheid, netwerking en nog zoveel meer."

Wat is iets dat je uit de BAAS-sessies zal meenemen?

"Eerst en vooral heb ik bij BAAS prachtige jonge ondernemers leren kennen die, ondanks het einddoel verschillende is, een gelijkaardig pad bewandelen. En ik heb ook geleerd om meer rust te vinden in het proces. Wij, als organisatie, zijn goed bezig en het is normaal dat het soms spannend is maar dat hoort erbij. Ik ben vooral heel dankbaar dat bricol’art de kans heeft gekregen om aan dit traject mee te doen."


Twintig jonge ondernemers staan ook dit jaar klaar om hun eigen BAAS te worden en een traject te volgen met begeleiding op maat. Een professionele jury selecteerde uit tachtig deelnemers de twintig winnende ideeën en ondersteunt de jonge ondernemers nu verder samen met het BAAS Leuven-team. Bedoeling is dat zij aan het einde van het jaar voldoende ondersteuning kregen om hun concept voor te stellen aan het publiek tijdens de BAAS Pop-up in november. 

25 oktober 2021
Door: MIJNLEUVEN

Gerelateerde artikels