Over MIJNLEUVEN

Mijnleuven durft dromen, denkt consequent buiten de lijntjes en smijt zich elke dag opnieuw voor de Leuvense jongeren, all the way.

Missie mijnleuven

Mijnleuven is één van de jongerenwerkingen van de jeugddienst van stad Leuven. Het is een laagdrempelig aanspreekpunt voor alle Leuvense jongeren en een plek waar de leaders of tomorrow terecht kunnen voor een antwoord op al hun vragen. Door jongeren in de schijnwerpers te zetten als de kritische, bewuste en ondernemende helden die ze zijn, draagt mijnleuven toe aan de positieve beeldvorming van jongeren in de stad.

Mijnleuven nodigt alle Leuvense jongeren uit om hun gekste ideeën en wildste plannen met haar te delen, om die dromen vervolgens samen waar te maken. Dat kan met centen, maar ook met advies: een informele babbel óf simpelweg de juiste doorverwijzing naar een van de vele contacten dat het brede netwerk van mijnleuven rijk is. Maar daarnaast wil mijnleuven nog meer zijn dan enkel een ondersteunende partner...

Mijnleuven stelt zich daarom proactief op en biedt een uitgebreid scala van mijnleuven-projecten aan, om steeds nieuwe leer- en groeikansen voor jongeren te creëren of stimuleren. Ben je bezeten door video en fotografie of beschik je over een buitengewoon vlotte pen? Ontvouw dan je journalistiek talent bij de mijnleuven-mediacrew. Of ben je eerder een creatieve duizendpoot? Dan vind je in het stadhuis zeker een traject waarin je je creativiteit kwijt kan. Wil je scholen meer op maat van jongeren maken? Stap in PACT3000 en bouw samen met andere geëngageerde jongeren aan het onderwijsbeleid. Maar misschien voel jij nog nét iets meer voor een van onze andere projecten, zoals Jammin’ with Fonske, Club Koer, CLTR,... 

Mijnleuven beschouwt jongeren als gelijkwaardige partners in crime en daagt hen uit om de wereld te verfraaien met hun unieke talenten en verfrissende ideeën. Mijnleuven zet jongeren achter het stuur en biedt hen een intens groeitraject met onvergetelijke ervaringen. Mijnleuven durft dromen, denkt consequent buiten de lijntjes en smijt zich elke dag opnieuw voor de Leuvense jongeren, all the way.

Onze missie past binnen de visie en missie van Jeugddienst Leuven.

Het MIJNLEUVEN-team

Riena Exelmans

project- & concertondersteuning, welzijn, API

016 27 28 54

Alex Van den Bosch

communicatie

0479 69 95 34

Raf Tubbax

media & storytelling

016 27 27 69

Klaas Verwimp

muziek & podium, street art

016 27 28 21

Jelena Van Meerbeek

de villa, artistieke expressie, beleidsparticipatie

016 27 28 22

Maureen Pierloz

specialist jeugdbeleid

016 27 27 68