Meewerken aan mijnLeuven?

Mijnleuven zoekt vers bloed om mee te werken aan verschillende projecten. Zin om van Leuven een echte jongerenstad te maken en mee te werken in een team van geëngageerde klasbakken? Niet twijfelen, gewoon doen!

Andere vacatures bij de jeugddienst

Vacature projectmedewerker BURn Leuven

  • Diploma: Bachelor of relevante ervaring
  • Contract: Vaste job
  •  Werkregeling: Voltijds
  • Organisatie: Jeugdhuis Leuven vzw
  • Solliciteren tot 24 september
  • Plaats van tewerkstelling: Jeugdcentrum Vleugel F (Brusselsestraat 61a, Leuven)


Wat is de werkcontext?

Je werkt voor vzw Jeugdhuis Leuven, een vzw van de jeugddienst van stad Leuven. Je bouwt in opdracht van stad Leuven mee aan het vrijetijdsaanbod voor jongeren tussen 13 en 26 jaar. Je werkt nauw samen met Stedelijk Jeugdwerk vzw, ook een vzw van de jeugddienst van Stad Leuven. Onder de vzw’s vallen o.a. OKAN, het kinderteam, het kinderlabel KabaaL, het jongerenlabel mijnleuven, de jongeren vrijhaven Stelplaats en de outreachende werking Mojo. BURN Leuven is op zoek naar een enthousiaste projectmedewerker met een passie voor jongeren, liefde voor hiphopcultuur én oog voor ondernemerszin.

Bij de jeugddienst vinden we het groepsgevoel belangrijk. Dat betekent dat je engagement niet stopt bij je takenpakket maar dat je je ook inzet voor jeugddienstbrede initiatieven. We werken volgens het 90/10-principe waarbij je 90% van je vooropgestelde takenpakket uitvoert en 10% extra’s die onze jeugddienst een fijne werkplek maken. Lees zeker de missie en visie van de jeugddienst en van BURn Leuven.

Meer over het project?

BURn Leuven is een open jeugdhuis voor jongeren tussen 13 en 26 jaar met interesse in hiphop en aanverwante kunststromingen. De projectwerking bestaat uit vaste werkingen in verschillende disciplines (rap, breaking, afro, hiphop, opnamestudio ondernemerszin,…), masterclasses en evenementen. Door de projectwerking van BURn wil jeugdhuis Leuven vzw kansen creëren voor jongeren om zich te ontwikkelen op artistiek en sociaal vlak en hun ondernemerszin aan scherpen.

Wat zijn jouw taken?

 Je bent eindverantwoordelijke, maar je bent niet alleen. Samen met een nauwe collega vorm je een complementaire tandem voor BURn. Jullie leiden samen het project in goede banen.

 Je bent proactief en stressbestendig. Je organiseert de dagelijkse werking, trajecten en evenementen van A tot Z. Je doet de projectadministratie en je zorgt ervoor dat alle randvoorwaarde voor een goede werking ingevuld zijn, zoals infrastructuur, sleutels, begeleider, inspraak en bereikbaarheid... Je neemt initiatief en kan schakelen tussen je verschillende rollen.

 Je bent een jongerenwerker. Je onderhoudt een goed contact met de jongeren, workshopgevers, vrijwilligers en partners. Je hebt oog voor hun sterktes en zet deze in. Je legt linken en gaat samenwerkingen aan met relevante jongerenorganisaties in Leuven en over heel Vlaanderen. Je vertegenwoordigt BURn in het jeugd en culturele veld in en rond Leuven . Je zet projecten en evenementen op in samenspraak met de jongeren. Je bouwt actief aan een bruisende community.

 Je bent aanwezig tijdens de openingsuren van de werking. Samen met je collega zorgen jullie voor permanentie op volgende momenten: Dinsdag: 17u - 20u (3u), Woensdag: 13u30 -19u (5,5u), Donderdag: 13u30 -21u (7,5u), Vrijdag: 14u – 18u (4u). Dit is één deel van de 38u die je wekelijks presteert.

 Je organiseert en ondersteunt evenementen en projecten die artistieke kansen geven aan jongeren binnen de werking en het breder netwerk errond. Hieronder vallen o.a. het BURN Festival, de B-King series, RAUW!, Block3, en andere toonmomenten en masterclasses.

 Je maakt connectie met cultuur en andere podia. Je legt linken met de culturele sector. Je organiseert in en met cultuurcentra of culturele organisaties toonmomenten met de jongeren die deelnemen aan BURn. Je maakt afspraken met hen, je begeleidt de jongeren ter plekke, verzorgt de logistiek en promoot op die manier BURN op locatie.

 Je werkt een gerichte communicatiestrategie uit voor BURn. Zo promoot je de trajecten, evenementen en wervingen via Facebook, Instagram en TikTok. Je kan vlot communiceren via sociale media, je hebt een vlotte schrijfstijl en oog voor detail. Je weet hoe je een activiteit moet aankondigen en hoe je hier jongeren voor kan werven.

Wat zijn je troeven?

 Je hebt een open en enthousiaste houding

 Je ziet werk en kan zelfstandig aan de slag gaan

 Je hebt een hart voor jongeren

 Je hebt voeling met Leuven en Leuvense jongerencultuur

 Je hebt interesse hiphopcultuur

 Samenwerken en participatie zijn je tweede natuur

 Je bent een geboren netwerker, zowel met jongeren als met organisaties

 Je kan een project coördineren en administratief opvolgen

 Je kan budgetten opmaken en opvolgen

 Organiseren en initiatief nemen, zit je in het bloed, maar je neemt het initiatief van jongeren niet over

 Je kan zelfstandig werken en je komt gemaakte afspraken na

 Je bent stressbestendig en flexibel

 Je wil geen 9-to-5-job, avond- en weekendwerk doe je met plezier.

 Je hebt bij voorkeur een bachelor diploma in een sociale studierichting, of gelijkgesteld door ervaring

 Je hebt minimum twee jaar ervaring als jongerenbegeleider (vrijwillig of professioneel) in het jeugdwerk

 Je bent bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs B

 Je hebt respect voor iedereen ongeacht de huidskleur, nationaliteit, etniciteit, taal, geslacht, handicap of seksuele geaardheid

Wat bieden we jou?

 Een voltijds contract van onbepaalde duur, mits toekenning van subsidies van de Vlaamse Overheid

 Tussen €2.658,25 (0 jaar) en €3.445,835 (10 jaar) bruto per maand voor een voltijdse functie, afhankelijk van je jaren ervaring volgens het geldende loonbarema voor B1c binnen PC 329.01,

 Thuiswerkvergoeding: 3 euro/dag,

 Een gunstige verlofregeling: 20 wettelijke en 15 extralegale vakantiedagen,

 Maaltijdcheques van 8 euro per gewerkte dag,

 Tussenkomst woon-werkverkeer,

 Aanvullend pensioen,

 Hospitalisatieverzekering

Hoe solliciteren?

Graag je CV en motivatiebrief opsturen naar jeugddienst@leuven.be. Je kan je kandidatuur indienen tot en met 24/9/23 om 23u59. Sollicitatie gesprekken vinden plaats op 27/9 (ronde 1) en 29/9 (ronde 2).