Meewerken aan mijnLeuven?

MIJNLEUVEN zoekt voortdurend vers bloed om mee te werken aan verschillende projecten.

Vacatures

Zin om van Leuven een echte jongerenstad te maken en mee te werken in een team van geëngageerde klasbakken? Hou dan zeker deze pagina en onze Facebook-pagina in het oog!

Spontaan solliciteren kan altijd. Stuur je CV en motivatiebrief naar info@mijnleuven.be.


VZW STEDELIJK JEUGDWERK LEUVEN ZKT. FULLTIME PROJECTMEDEWERKER 'VERBINDINGSAMBASSADEUR'

Zin om mee te werken aan een kind- en jongerenvriendelijk Leuven? Houd jij mee de vinger aan de pols voor alle kinderen en jongeren in onze stad? Dan zijn wij op zoek naar jou. We willen het team verder divers maken. 

Wat bieden we jou? 

- De kans om met onmiddellijke ingang voor bepaalde duur (2 jaar) binnen vzw Stedelijk Jeugdwerk Leuven een nieuwe pioniersfunctie uit te voeren. 

- Je wordt deel van ons jeugddienst team, waar je bij je collega’s niet alleen ervaring en expertise vindt, maar ook een open geest vindt om jouw ervaring en expertise binnen te brengen. Denk aan het speelpleinteam, maar ook jeugdwerk of diversiteitsspecialisten. 

- Een gevarieerde werkplek met je bureau als veilige thuishaven, maar je ‘kantoor’ kan overal zijn: op het speelplein, op visite bij andere jeugdwerkorganisaties of thuis op je creatieve plek achter de geraniums. - De mogelijkheid om van diversiteit een echte praktijk te maken binnen het jeugdwerkaanbod in het Leuvense en de kans om samen te werken met dynamische jeugdwerkorganisaties. 

- Een job vol afwisseling met een mix van hands-on projecten en beleidsmatig werk. 

- Een maandelijks brutoloon volgens de geldende barema’s van de socio-culturele sector (niveau BC1) PC329.01, aangevuld met maaltijdcheques, forfaitaire onkostenvergoeding gsm en hospitalisatieverzekering. 

Wat verwachten we? 

- Expert Jeugd- en diversiteitsmedewerker 

Je stimuleert, motiveert en ondersteunt meer diversiteit binnen de verschillende Leuvense jeugdwerkorganisaties. Je effent het pad zodat kinderen en jongeren meer mogelijkheden krijgen binnen de verschillende soorten jeugdaanbod, in eigen buurt of verder weg, ongeacht hun diverse achtergrond. Je faciliteert de toeleiding van kwetsbare kinderen en jongeren naar een gevarieerd jeugdaanbod. 

- Netwerker 

Je initieert en omkadert een inspiratietraject uit rond diversiteit tussen de speelpleinwerking van vzw Stedelijk Jeugdwerk Leuven, Koning Kevin vzw en vzw ‘t Lampeke. Je stimuleert samenwerkingen en overlegt met de stad, jeugdwerkorganisaties en experts diversiteit. Je werkt nauw samen met andere organisaties en zorgt voor herhaalbaarheid/verbreding op lange termijn. Hiervoor stel je een strategie op richting 2025. Je zorgt voor veel zichtbaarheid van deze trajecten door middel van storytelling en maakt zo de visie en praktijk rond diversiteit en jeugdwerk in Leuven aan breed publiek bekend. 

- Hands-on vrijwilligers begeleiden 

Je verbindt diverse doelgroepen. Vrijwilligers en begeleiders zijn hier spilfiguur. Je inspireert, ondersteunt en versterkt hen in hun uitdagingen rond diversiteit. Zowel bij de stedelijke speelpleinwerkingen als bij verschillende Leuvens georiënteerde jeugdwerkorganisaties. Je versterkt en ondersteunt animatoren en begeleiders in het jeugdwerk vanuit hun noden via uitwisseling en intervisie. Je organiseert vormingsmomenten in samenwerking met partners. Je wijst diverse jongeren de weg naar gevarieerde animatorposities en volgt hun persoonlijk traject nauw op. (speelplein, Koning Kevin, … ). 

Alles op een rij: 

- Je werkt graag met/voor kinderen en jongeren. 

- Je hebt kennis van Leuvense vrijetijdsinitiatieven voor kinderen en jongeren. 

- Je hebt voeling met diversiteit en zijn effecten en draagt dit ook uit. 

- Je gelooft in de kracht van samenwerken en participatie met verschillende partners. 

- Je staat open om nieuwe werkwijzen en methodieken, gericht op verbinding, te verkennen. 

- Je staat met twee voeten in de praktijk en kan hierdoor ook gepast beleidsmatig werken. 

- Je neemt initiatief en kan zelfstandig aan de slag, maar bent ook een teamspeler. 

- Flexibiliteit en snel schakelen zitten in je bloed. 

- Je staat open voor feedback en kan die ook geven. 

- Je bent bereid tot avond- en weekendwerk en woelt graag met eigen handen in de potgrond van je werkveld. 

- Een (bachelor)diploma is een troef maar geen must, genoeg achtergrond over het diversiteitsthema is echter onmisbaar. 

- Heb je een rijbewijs B? Top. Niet? Tja, daar passen we wel een mouw aan. 

- Je hebt respect voor iedereen ongeacht diens huidskleur, nationaliteit, etniciteit, taal, geslacht, handicap of seksuele geaardheid. 


Is deze omschrijving je op het lijf geschreven? Aarzel dan niet om te solliciteren! 

Stuur je CV en motivatiebrief naar jeugddienst@leuven.be. Je kan je kandidatuur indienen t.e.m. zondagavond 28 maart 2021, 23u59. Op maandag 29 maart verneem je of je op gesprek mag komen. 

De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 31 maart 2021. Voor inhoudelijke vragen over de job, kan je contact opnemen met afdelingshoofd Bram via bram.canniere@leuven.be.


MIJNLEUVEN media-crew

Ben je graag bezig met schrijven, fotograferen, illustreren of video? Dan is de MIJNLEUVEN media-crew zeker iets voor jou! Als mijnLeuven-crew’er werk je mee aan mijnLeuven: zowel het magazine als de website. Wat je doet en wanneer je dat doet, kies je volledig zelf. Van teksten schrijven voor het magazine tot folders ontwerpen of foto- en videoreportages.

Je kan meedoen aan de MIJNLEUVEN media-crew in verschillende onderdelen:

  • Redactie
  • Foto
  • Illustratie
  • Video

De enige echte voorwaarde? Je bent 16 jaar of ouder of wordt dit kalenderjaar 16.

Wat moet je weten?

  • Je werkt zo veel je zelf wil: van 1 keer per jaar tot elke week;
  • Je krijgt opdrachten of werkt eigen ideeën uit;
  • Je doet het niet alleen voor de fun, maar krijgt er ook een vrijwilligersvergoeding voor.

Meer info over de mijnLeuven-crew? Check de projectpagina!
Meedoen? Mail naar evy@mijnleuven.be of bel 016 27 27 67


Meewerken aan een MIJNLEUVEN project?

MIJNLEUVEN organiseert voortdurend verschillende projecten rond verschillende thema’s. Ben je een geboren festivalorganisator? Dan is Habitat vast iets voor jou. Of werk je liever mee aan een concertenreeks in de Leuvense binnenstad? Check dan Jammin’ with Fonske! Ben je een geboren ondernemer en wil je van start gaan met een eigen bedrijfje? Bekijk dan zeker De Start-Up. Heb je een eigen idee en ben je op zoek naar ondersteuning? Pluis dan zeker advies en centen uit.

Je merkt: verschillende projecten over verschillende thema’s met een verschillende duur. Maar bovenal: hou onze Facebook-pagina in de gaten. Daar kom je te weten wanneer we op zoek gaan naar nieuwe krachten!


Stage bij MIJNLEUVEN

Werk je graag met jongeren? Organiseer je graag evenementen of wil je je verdiepen in straffe vormingstrajecten op poten zetten? Werk je graag mee aan een Leuvens jongerenmagazine? Dan is een stage bij MIJNLEUVEN misschien iets voor jou.

Als stagiair krijg je een eigen project toegewezen dat je onder begeleiding uitwerkt. Jij bent eigenaar van je opdracht dat ook een duidelijk eindpunt heeft.

MIJNLEUVEN & Jeugdcentrum Vleugel F zijn op verschillende domeinen actief en bieden dan ook een waaier van stages aan. De opleidingen Sociaal cultureel werk, culturele studies, agogiek, communicatie, journalistiek,.. komen zeker in aanmerking. Wil je weten of je in aanmerking komt voor een stage bij MIJNLEUVEN? Mail naar info@mijnleuven.be