Jonge doeners

Laura (27) helpt startups met hun branding

25 oktober 2021
Door: MIJNLEUVEN
We stellen de komende weken iedereen voor die dit jaar het BAAS-traject volgde bij MIJNLEUVEN. Bij BAAS worden jongeren vanaf 18 jaar ondergedompeld in de wondere wereld van het ondernemen. Vandaag spreken we met Laura (27).

Tekst: MIJNLEUVEN


Hey Laura, wat is jouw concept precies? 

"Ik geef startups en starters het gezicht voor hun bedrijf of organisatie dat ze verdienen. Met gezicht bedoel ik een volledige visuele identiteit met logo en een look en feel die perfect bij hun past. Ik denk ook strategisch met hen mee. Hoe ze hun klanten op de best mogelijke manier kunnen bereiken en aanspreken maar ook hoe ze sneller kunnen groeien, wat niet altijd kwantitatief maar ook zeker kwalitatief kan zijn. Ik vind het belangrijk dat hun passie voor hun vak perfect tot zijn recht komt in de branding die ik voor hen ontwerp."

Wat wil je er graag mee bereiken? 

"Startups en starters bewust maken van hoe belangrijk het is om van bij het begin een goede branding te hebben. Als het visuele plaatje klopt met de visie van het bedrijf en met de persoonlijkheid van de mens(en) achter het bedrijf, is dat goud waard. Dan ben je verzekerd dat jouw boodschap en passie op de juiste manier bij de juiste mensen terecht komt."

Van waar komt je interesse voor het ondernemerschap? 

"Mijn gut feeling heeft me eigenlijk altijd gezegd dat ik voor het ondernemerschap moest gaan. Ik voelde dat ik voor mezelf wou werken en niet voor een grafisch- of communicatiebureau. Zo blijf ik de baas over mijn creatieve beslissingen en over wat ik goed genoeg vind om door te sturen naar een klant. Ook de vrijheid die komt kijken bij het freelance zijn, sprak mij enorm aan. Je eigen planning en ook wel leven kunnen bepalen is voor mij één van de grootste voordelen. Ik heb het geluk dat ik mijn job van eender waar kan uitvoeren zolang ik maar een goede wificonnectie en mijn pc of tablet bij me heb." 

Heb je door de ondersteuning van BAAS grote stappen vooruit kunnen zetten? 

"Het BAAS-traject heeft een fantastisch netwerk en dankzij hun heb ik mijn eerste workshop over branding kunnen geven aan de Leuvense startups van Startit@KBC - in het Engels zelfs, stress! Het heeft me uit mijn comfort zone gehaald in de zin dat ik als expert hen ging vertellen wat branding is, hoe het hen kan doen groeien, hoe ze de perfecte klant kunnen aantrekken en hoe ze hun positie op de markt kunnen versterken. Dat had ik nog nooit eerder gedaan. Het heeft me ook geleerd dat mijn passie echt wel bij het helpen van mensen ligt door middel van design en branding dat perfect bij hen en hun bedrijf past."

Omdat ik voor mezelf werk, blijf ik de baas over mijn eigen creatieve beslissingen
- Laura (26)

Wat is iets dat je uit de BAAS-sessies zal meenemen?

"Mezelf echt beginnen serieus te nemen als onderneemster. Dankzij BAAS heb ik ingezien dat ik mijn bedrijf ook echt als een bedrijf mag gaan zien. En alle aspecten van het ondernemen serieus moet gaan nemen. Een financieel plan uitwerken, jaarlijks en maandelijkse doelen opstellen en deze dan ook gaan analyseren. Daarom heb ik mij dan ook dit jaar nog een opleiding van een business coach cadeau gedaan om me dat extra duwtje te geven naar die volgende nieuwe spannende stap."


Meer info vind je op www.lauraverbrugge.com

Twintig jonge ondernemers staan ook dit jaar klaar om hun eigen BAAS te worden en een traject te volgen met begeleiding op maat. Een professionele jury selecteerde uit tachtig deelnemers de twintig winnende ideeën en ondersteunt de jonge ondernemers nu verder samen met het BAAS Leuven-team. Bedoeling is dat zij aan het einde van het jaar voldoende ondersteuning kregen om hun concept voor te stellen aan het publiek tijdens de BAAS Pop-up in november. 

25 oktober 2021
Door: MIJNLEUVEN

Gerelateerde artikels