Jonge doeners

Dansen zonder meer met Hilke Dehaes (24)

4 oktober 2021
Door: MIJNLEUVEN
We stellen de komende weken iedereen voor die dit jaar het BAAS-traject volgde bij MIJNLEUVEN. Bij BAAS worden jongeren vanaf 18 jaar ondergedompeld in de wondere wereld van het ondernemen. Vandaag is Hilke Dehaes (24) aan de beurt.

Hilke is 24 en de initiatiefneemster achter Open Dansvloer. Open Dansvloer is een project om je dansbenen los te schudden, te bewegen en te verbinden zonder regels. Ze studeerde klinische psychologie en werkt nu bij MindMates, een project van het studentengezondheidscentrum van de KU Leuven. Verder volgde ze een cursus in de danspsychologie en kan ze zich nu movement practice facilitator noemen.

 Tekst: Emely Verachtert / Foto's: Artem Knyazev 

 

Hey Hilke, wat is jouw concept?

“Mijn project heet Open Dansvloer. Het concept is heel simpel: ik doe samen met een groep mensen een gezamenlijke opwarming en daarna mag iedereen vrij op muziek bewegen van verschillende genres. Sommige mensen vinden het een gênant idee, maar na 2 à 3 liedjes doet iedereen zijn eigen ding en maakt het niet uit hoe je danst. Iedereen heeft zijn eigen dans- of beweegstijl, dat maakt een mens zo uniek.”

Wat wil je graag bereiken met Open Dansvloer?

“Ik zou heel graag in de toekomst zoveel mogelijk mensen aan het dansen brengen met mijn project en mijn twee passies combineren: dans en psychologie. Ik geef in het dagelijkse leven veerkrachttrainingen aan studenten en misschien zou ik dat met dans kunnen combineren in bedrijven. Op die manier nemen mensen dans op in het dagelijks leven. Dans heeft gewoon zó veel positieve effecten op je mentale gezondheid.”

Van waar komt je interesse voor het ondernemerschap?

“Ik denk dat het ondernemen wel een beetje in mijn bloed zit. Mijn mama is vastgoedmakelaar en mijn papa was mede-eigenaar van een bedrijfje. De appel valt niet ver van de boom.”


Dans heeft gewoon zó veel positieve effecten op je mentale gezondheid
- Hilke (24)

Heb je door de ondersteuning van BAAS je project al concreter kunnen maken?

“Door aan BAAS deel te nemen, weet ik nu waar ik mijn focus op moet leggen. Open Dansvloer bestond al voor dat ik meedeed, maar mijn project is echt beginnen groeien in mei toen dansen weer mocht van de overheid. BAAS heeft mij gemotiveerd en een visie gegeven. Ik weet nu dat ik psychologie en dansen kan combineren op een zakelijke manier in bedrijven. Als het aanslaat kan ik als freelancer werken of Open Dansvloer als bijberoep doen.”

Wat is iets dat je uit de BAAS-sessies zal meenemen?

“Eerst en vooral dat je moet inzetten op je eigen netwerk. Durf stappen te zetten en hulp te vragen aan de mensen rondom je. Daarnaast moet je ook nadenken over wie je doelpubliek is en waar zij naar op zoek zijn. Met Open Dansvloer kunnen dat verschillende dingen zijn: plezier in het dansen, creativiteit of stressreductie.”Twintig jonge ondernemers staan ook dit jaar klaar om hun eigen BAAS te worden en een traject te volgen met begeleiding op maat. Een professionele jury selecteerde uit tachtig deelnemers de twintig winnende ideeën en ondersteunt de jonge ondernemers nu verder samen met het BAAS Leuven-team. Bedoeling is dat zij aan het einde van het jaar voldoende ondersteuning kregen om hun concept voor te stellen aan het publiek tijdens de BAAS Pop-up in november. 


Ook interesse gekregen om het BAAS-traject te volgen? Lees alle info  hier!


4 oktober 2021
Door: MIJNLEUVEN

Gerelateerde artikels