Jonge doeners

Julie (25) maakt van schoenen kopen een plezier voor kinderen

11 oktober 2021
Door: MIJNLEUVEN
We stellen de komende weken iedereen voor die dit jaar het BAAS-traject volgde bij MIJNLEUVEN. Bij BAAS worden jongeren vanaf 18 jaar ondergedompeld in de wondere wereld van het ondernemen. Vandaag spreken we met Julie (25).

Tekst: Emely Verachtert / Foto's: Artem Knyazev


Hey Julie, wat is jouw  businessidee? 

“Mijn idee is om een kinderschoenwinkel te openen met de naam LOU in het centrum van Leuven voor de eerste stappers tot maat 35. De essentie is dat kinderen niet enkel naar mijn schoenwinkel komen om schoenen te kopen, maar dat ze zich er ook kunnen amuseren. Mijn project is nog niet zo heel concreet, wat ik wel al kan zeggen, is dat er een photobooth zal zijn waarin ik de voetjes van de kinderen ga meten. Zo wil ik een extra beleving creëren zodat kindjes de hele winkelervaring meehebben. Ik wil mij vooral richten op kwaliteitsvolle en unieke schoenen voor kindjes. Dus niet de doorsnee sneaker die je in elke schoenwinkel terugvindt.”

 

Wat zijn je ambities voor de toekomst?

“Het idee is om een pop-up in Leuven op te starten om te kijken of het concept aanslaat en of er nog dingen aangepast moeten worden. Daarnaast ga ik ook nog campagnes voeren zodat ik al wat naam heb nog voor ik start. Ik heb zelf economie gestudeerd en als vakantiejob heb ik lange tijd in een kinderschoenenwinkel gewerkt. Ik denk dat deze vakantiejob me een klein beetje heeft besmet (lacht).”

De bedoeling is dat kinderen niet enkel naar mijn winkel komen om schoenen te kopen, maar dat ze zich er ook kunnen amuseren
- Julie (25)

Wat neem je mee uit de BAAS sessie?

“Ik kan niet meteen op één iets komen, maar het zijn allemaal kleine dingen. Iemand komt sociale zekerheid uitleggen, een boekhouder komt je kennis nog eens opfrissen … Iedereen die meedoet aan het BAAS-traject wil ondernemen, dus dat is voor jezelf ook een boost. Je kan met anderen praten over je ideeën en dan krijg je eerlijke feedback. De ondersteuning die je hier krijgt is geweldig. Voor mensen die iets willen ondernemen is het zeker een aanrader.”


Twintig jonge ondernemers staan ook dit jaar klaar om hun eigen BAAS te worden en een traject te volgen met begeleiding op maat. Een professionele jury selecteerde uit tachtig deelnemers de twintig winnende ideeën en ondersteunt de jonge ondernemers nu verder samen met het BAAS Leuven-team. Bedoeling is dat zij aan het einde van het jaar voldoende ondersteuning kregen om hun concept voor te stellen aan het publiek tijdens de BAAS Pop-up in november. 


Ook interesse gekregen om het BAAS-traject te volgen? Lees alle info  hier!


11 oktober 2021
Door: MIJNLEUVEN

Gerelateerde artikels