BAAS

BAAS is een traject dat enthousiaste en leergierige jongeren vanaf 18 jaar onderdompelt in de wondere wereld van het ondernemen. En dat aan de hand van inhoudelijke sessies die antwoorden bieden op de dingen waar je op vastloopt bij het (verder) ontwikkelen van je (business)idee.

BAAS helpt jou om je (business)idee op punt te zetten

Omwille van interne verschuivingen van personeel en doelstellingen, organiseert MIJNLEUVEN in het werkjaar 2022-2023 geen BAAS-traject. Wanneer het volgende BAAS-traject van start gaat, staat dus nog niet vast. Houd zeker de MIJNLEUVEN-kanalen in de gaten, zo kom je het als eerste te weten! 


Er zijn in totaal vier verschillende reeksen: GEEN-IDEE, PRIL-IDEE, PRE-STARTER en STARTER. Op basis van hoe ver je staat met je (business)idee, kies je voor de reeks die het meest aansluit bij je noden. Heb je al een vaag idee van wat je wil doen, maar moet het allemaal nog wat scherper? Van plan om op te starten, maar geen idee wat je volgende stappen zijn? In elke reeks worden inhoudelijke sessies gegeven door expert van de partnerorganisaties van BAAS die relevant én op niveau zijn van elke specifieke groep. Zo ontdek je de do’s en don’ts rond prijszetting, boekhouding, marketing en andere ondernemerschapsthema’s. 

Met heel concrete input en tips krijg je antwoorden op vraagstukken waar veel jonge starters mee worstelen en zorgen we ervoor dat je (mogelijke) onderneming op punt wordt gesteld. Als je aan het einde van je sessiereeks je idee of onderneming verder wil uitdiepen, krijg je de kans om je idee te pitchen op het grote BAAS boven BAAS-event. Word je idee na de pitch geselecteerd, dan maak je deel uit van de BAAS-selectie en kan je de daaropvolgende maanden rekenen op individuele begeleiding, coaching en doorverwijzing.

Enkele maanden na de BAAS-selectie krijg je als ondernemer (in spé) bovendien de kans om verkoopervaring op te doen tijdens een BAAS pop-up. Een leerrijk evenement waar alle verschillende BAAS producten en -diensten in de spotlight worden gezet en waar je als ondernemer kan aftoetsen hoe je idee in de markt ligt. 

Vier niveaus, voor ieder wat wils

Omdat niet iedereen even ver staat met z'n ondernemersplannen, organiseert BAAS vier verschillende sessiereeksen. Benieuwd welke sessie jij best volgt? Hieronder een overzicht, met meteen de planning voor de komende maanden. 

Je wil ondernemen, maar hebt nog niet echt een (business)idee? In vijf sessies helpen we je met de allereerste stappen en zetten we alles duidelijk op papier. 

Je hebt al een idee, maar wil onderzoeken wat de opties zijn? In vijf sessies krijgt je (business)idee structuur en kom je te weten hoe je de uitwerking ervan op een goede manier aanpakt. 

Je bent zeker van je zaak en wil nu vooral echt gaan voor je droom? In vijf sessies zorgen we ervoor dat je verhaal niet alleen inhoudelijk maar ook administratief helemaal klopt. 

Je bent een startende ondernemer en hebt (net) je zaak opgericht? Eigenlijk begint het nu pas. In vijf sessies zetten we alle puntjes op de i en kijken we naar de toekomst.

Vier jaar BAAS, dat is een pak inspiratie bij elkaar

Al vier jaar is BAAS voor een pak jonge ondernemers een duw in de rug, een stamp onder het achterwerk of gewoon een extra dosis vertrouwen om (on)rijpe dromen tot volle wasdom te brengen. Laat je inspireren door de straffe BAAS'ers van de afgelopen jaren.

BAAS is een project van MIJNLEUVEN, met de steun van BAAS, VLAIO, EFRO, de Europese Unie en LE(j)ON. In samenwerking met Bryo/VOKA, UNIZO, Securex, Statik, Flanders DC, SBB & BNP Paribas Fortis.

Een vraag?

Riena Exelmans

project- & concertondersteuning, welzijn, API
016 27 28 54