Jonge doeners

Sibren (27) en Tom (27) van Man & Brouw

11 oktober 2021
Door: MIJNLEUVEN
We stellen de komende weken iedereen voor die dit jaar het BAAS-traject volgde bij MIJNLEUVEN. Bij BAAS worden jongeren ondergedompeld in de wereld van het ondernemen. Vandaag zijn Sibren (27) en Tom (27) aan de beurt.

Tekst: Emely Verachtert / Foto's: Man & Brouw


Dag heren, kunnen jullie ons iets vertellen over jullie businessidee?

Sibren: "We hebben er eigenlijk twee. Ons eerste project is bierbrouwen onder de naam Man & Brouw. We zijn hier drie jaar geleden samen mee gestart en ondertussen hebben we een cursus gevolgd. We houden van lokale producten en willen zien of we er commercieel iets van kunnen maken dat we met iedereen kunnen delen."

Tom: "Het tweede idee is om meubels te maken onder de naam Meub. We zijn allebei handige Harry’s en hadden het idee om een website te ontwikkelen waarop mensen meubels kunnen customizen. Mensen kiezen eerst een basismodel uit, waarna ze nog verschillende dingen aan het meubelstuk kunnen aanpassen zoals de kleur, de schuiven verplaatsen, de tafel langer maken, ...


We willen graag een brouwerij openen met een klein cafeetje eraan waar we ons bier kunnen serveren
- Sibren (27)

Wat willen jullie met Man & Brouw en Meub bereiken in de toekomst?

Sibren: "We willen graag een brouwerij met een klein cafeetje eraan waar we ons bier kunnen serveren. Het hoeft zeker niet groot te worden. Terwijl we met de meubels wel graag zouden groeien. Als het aanslaat zien we daar zeker potentieel in."

 

Wat nemen jullie mee uit de BAAS-sessies?

Tom: "De BAAS-sessies pushen je om echt te ondernemen. Je wordt erdoor gemotiveerd om dingen te doen en deadlines te stellen voor jezelf. Ook door andere ondernemers te zien bij BAAS geraak je zelf veel meer gemotiveerd. Daarnaast heb ik ook geleerd dat je er gewoon voor moet gaan. Niemand zal het voor jou doen, dus grijp de kansen die je krijgt en gebruik je connecties."


Twintig jonge ondernemers staan ook dit jaar klaar om hun eigen BAAS te worden en een traject te volgen met begeleiding op maat. Een professionele jury selecteerde uit tachtig deelnemers de twintig winnende ideeën en ondersteunt de jonge ondernemers nu verder samen met het BAAS Leuven-team. Bedoeling is dat zij aan het einde van het jaar voldoende ondersteuning kregen om hun concept voor te stellen aan het publiek tijdens de BAAS Pop-up in november. 


Ook interesse gekregen om het BAAS-traject te volgen? Lees alle info  hier!


11 oktober 2021
Door: MIJNLEUVEN

Gerelateerde artikels