Jonge doeners

Happy Campers - Jan Denoo

19 mei 2016
Door: MIJNLEUVEN
Jan Denoo vormt samen met Stijn Maes en Willem Jones Happy Campers. mijnLeuven gaf hen de kans om street art evenementen te organiseren in op verschillende Leuvense plekken.

Met een graffitiproject in een leegstaand rusthuis. Zo begon de kennismaking van Happy Campers met mijnLeuven. “Het Leuvense jongerenlabel had voor ons die locatie geregeld”, aldus Jan Denoo. Door dit project maakte Happy Campers de overgang van zelf graffen naar organiseren en anderen de kans te geven om te graffen.“Op de locatie mochten wij alles organiseren wat we wilden: van graffiti tot beatbox en van optredens tot graffiti-jam. Alles kon.”

Na paar jaar later klopten de jongens weer aan bij mijnLeuven. “We wilden het project graag nog eens overdoen. Opnieuw waren we op zoek naar een locatie. Uiteindelijk mondde het uit in een groot evenement in Camilo Torres, een studentenresidentie van de KU Leuven.”

Als we samenwerken met mijnLeuven hebben we steeds het gevoel dat alles mag en alles kan.
- Jan Denoo

“Als we samenwerken met mijnLeuven hebben we steeds het gevoel dat alles mag én kan. mijnLeuven vertrekt altijd vanuit onze ideeën. De medewerkers hebben ons nooit erg gestuurd. Zij hebben vooral onze ideeën gefaciliteerd zonder ze te willen aanpassen zodat ze in een of ander kader of groter plan van mijnLeuven zouden passen. De steun van mijnLeuven valt het beste te vergelijken met goed design. Als het echt goed is, voelt het zo natuurlijk aan dat het niet meer opvalt.”

mijnLeuven zorgde er voor dat Happy Campers goesting hadden om nog een tandje bij te steken. “Voor ons is het jongerenlabel steeds een tussenschakel geweest tussen de stad en ons. mijnLeuven vertaalde onze noden en wensen naar de stad en omgekeerd. Wij hoefden ons geen zorgen te maken over de administratieve rompslomp. Door de gekregen kansen konden wij enorm trots zijn op onze verwezenlijkingen. We hebben geleerd dat alles kan. Bij mijnLeuven kunnen we met welk idee dan ook terecht.”

De steun van mijnLeuven valt het beste te vergelijken met goed design. Als het echt goed is, voelt het zo natuurlijk aan dat het niet meer opvalt.
- Jan Denoo

Volgens Jan mag het jongerenlabel naar de toekomst nog meer ambitie hebben om een open huis te zijn voor jongeren. “Wat de mentaliteit en de denkwijze van de medewerkers betreft, zit het zeker snor. Maar op fysiek vlak zie ik zeker mogelijkheden. mijnLeuven hoort thuis op een laagdrempelige locatie waar jongeren vrij in en uit mogen lopen. Op die manier zullen meer jongeren met hun ideeën naar mijnLeuven komen. Bovendien kan die ruimte ook boordevol inspirerende voorbeelden zitten. Het kan een plek zijn waar jongeren, die bezig zijn met een project, elkaar ontmoeten, prikkelen en samenwerkingen opzetten.”

19 mei 2016
Door: MIJNLEUVEN

Gerelateerde artikels