Jonge doeners

Urban Woorden - Tunde Adefioye

19 mei 2016
Door: MIJNLEUVEN
Tunde Adefioye maakt deel uit van vzw Urban Woorden, winnaar van de Vlaamse prijs van de cultuureducatie 2012-2013. Urban Woorden organiseert gratis open podia, optredens en workshops waarin woord- en dichtkunsten centraal staan.

“We leerden mijnLeuven kennen in 2012. We waren toen Urban Woorden aan het opstarten en waren op zoek naar locaties om Open Mic’s te organiseren. Via het internet en met tips van enkele vrienden namen we contact op met mijnLeuven. Na één gesprek was het voor mij duidelijk dat mijnLeuven niet alleen ons maar vele Leuvense jongeren en de jongerencultuur in het algemeen kon versterken.”

Wat Tunde een enorme troef vindt, is de laagdrempeligheid van mijnLeuven. “Dat is essentieel als je voor jongeren iets wil betekenen. De medewerkers van mijnLeuven zijn makkelijk bereikbaar en bieden interessante en belangrijk informatie aan jongeren en organisaties."

mijnLeuven versterkt Leuvense jongeren en de jongerencultuur in het algemeen.
- Tunde Adefioye, Urban Woorden

mijnLeuven is een essentiële schakel geweest in de groei van Urban Woorden. “Na financiële ondersteuning in 2012 zorgde het jongerenlabel er voor dat de stad Leuven met ons een structurele samenwerkingsovereenkomst afsloot. Daardoor hebben we sinds 2013 een jaarlijks budget. mijnLeuven heeft ons ook naar andere mogelijke subsidies en bronnen van steun geleid.”

In mei 2014 richtten Urban Woorden, Straatrijk en mijnLeuven samen jeugdhuis Leuven vzw op. In januari 2015 startte hiermee het project BURn Leuven. “Het was mijnLeuven die ons allemaal bij elkaar zetten. Door onze krachten te bundelden, zijn we allemaal versterkt en kunnen we voor jongeren een interessant aanbod uitwerken.”

mijnLeuven biedt interessante en belangrijke informatie aan jongeren en organisaties.
- Tunde Adefioye, Urban Woorden

mijnLeuven heeft ook een impact gehad op de manier waarop Urban Woorden evenementen organiseert. “Onze vrijwilligers kregen door vormingen belangrijke informatie om bv. aan veiligheid te werken of tijdig te plannen. Ook dat heeft ons voor een groot stuk vooruit geholpen. Ook nu nog is de samenwerking essentieel om ons op lange termijn te kunnen ontwikkelen: hoe Urban Woorden zich het beste in de stad kan plaatsen of over hoe we onze evenementen kunnen inplannen.”

In de toekomst hoopt Tunde dat mijnLeuven nog steeds ondersteuning geeft aan jongeren en organisatie zoals ze vandaag doet. “Maar hopelijk wordt diversiteit meer een thema binnen de werking. Zowel de raad van bestuur als de medewerkers van mijnLeuven zijn weinig divers. Een uitdaging die mijnLeuven in de toekomst hopelijk aangaat.”

19 mei 2016
Door: MIJNLEUVEN

Gerelateerde artikels