Jonge doeners

Digitaal Materiaal - Hans, Ward & Anton

19 mei 2016
Door: MIJNLEUVEN
Digitaal Materiaal is een project van Templar, het Leuvense trio Hans, Ward en Anton. Met dit project willen zij nieuw artistiek talent tot bij jongeren krijgen. Door muziek en kunst te combineren, willen ze een unieke stroom aan prikkels creëren.

Via evenementen zoals Jamming’ with Fonske leerden Hans en Ward mijnLeuven kennen. “Daar heb ik de naam mijnLeuven voor het eerst gezien en ben ik te weten gekomen dat ze jongerenprojecten ondersteunen,” aldus Ward Broeckaert. “We wilden een project doen en hebben daarom contact met mijnLeuven opgenomen,” licht Hans Steenberghs toe. “Ik dacht dat we enkel voor advies bij het jongerenlabel terecht konden. Financiële ondersteuning had ik niet verwacht, maar was erg welkom. We hadden immers een groots plan waarvoor we extra middelen nodig hadden.” “Vanaf het begin was het project ook gericht naar alle Leuvense jongeren. Aankloppen bij mijnLeuven was dus een eerste logische stap,” vult Anton Creemers aan.

Ik dacht dat mijnLeuven enkel advies gaf. Financiële ondersteuning had ik niet verwacht
- Hans Steenberghs, Templar

Niet alleen financieel hielp mijnLeuven. “Het jongerenlabel hielp ons bij de uitwerking van het concept. We hadden al een idee en dankzij mijnLeuven zijn we tot het eindproduct van Digitaal Materiaal gekomen,” zegt Hans. Anton treedt Hans hierin bij. “Naast advies en feedback bracht mijnLeuven ons in contact met verschillende partners. mijnLeuven opende deuren die anders voor ons gesloten bleven.” “Zonder mijnLeuven hadden we nooit met die partners kunnen samenwerken. Dankzij het jongerenlabel hebben we ons netwerk kunnen vergroten.”

“Tijdens het project zijn de medewerkers van mijnLeuven ons blijven aanmoedigen en enthousiasmeren. Ik vond dat heel belangrijk,” zegt Ward. Dat het jongerenlabel in het project geloofde en er vertrouwen in had, was ook voor Hans belangrijk. “Door onze samenwerking met mijnLeuven ontdekten we ook andere initiatieven. Een aantal leerlingen van KA2 De Ring wilde een tentoonstelling organiseren. mijnLeuven zorgde ervoor dat we een soort van synergie met hen hebben bereikt en konden samenwerken. Moest dat niet gebeurd zijn, dan hadden we elkaar misschien onrechtstreeks tegengewerkt.”

mijnLeuven bracht ons in contact met verschillende partners waardoor we ons netwerk hebben kunnen vergroten
- Anton Creemers, Templar

mijnLeuven was ook eerlijk met Digtaal Materiaal. “Bij het schrijven van een nota was het jongerenlabel heel kritisch. Zij hebben er echt voor gezorgd dat dit goed was.”

Toch zien Ward en Hans nog kansen voor mijnLeuven. “Een groot deel van de projecten van mijnLeuven richt zich niet naar twintigers. Denk maar aan het project De Start-Up. Zo’n project vind ik ook interessant, maar ik was helaas al ‘te oud’. Misschien moeten zij de leeftijdgrens voor wie mijnLeuven het doet opentrekken, aldus Ward. “En voor mij is het nog steeds moeilijk om een onderscheid te maken tussen de jeugddienst, Vleugel F en mijnLeuven,” bekent Hans.

19 mei 2016
Door: MIJNLEUVEN

Gerelateerde artikels