Project ondersteuning

MIJNLEUVEN nodigt alle Leuvense jongeren uit om hun wildste plannen met haar te delen, om die dromen vervolgens samen te kunnen waarmaken. Dat kan met centen, maar ook met advies: een informele babbel of de juiste doorverwijzing naar één van de vele contacten dat het brede netwerk van MIJNLEUVEN rijk is.

Heb je een geweldig project in gedachten, zin om wilde plannen tot leven te wekken of gewoonweg iets gloednieuws uit de grond stampen? Samen met jou gaan we op zoek naar wat er allemaal mogelijk is en hoe jouw idee het beste uitgewerkt wordt.

Bovendien mag je meer verwachten dan alleen wat sterk advies. Je kan ook rekenen op andere ondersteuning. Zo helpt MIJNLEUVEN je ook graag verder op vlak van materiaal en reclame of om je aanvraag administratief in orde te brengen bij de stad. Zelfs financiële hulp is mogelijk.

De enige vereisten: je bent jong en Leuvens en hebt een idee dat leuk, nuttig of interessant is voor andere Leuvense kinderen of jongeren.

Iets voor jou? Contacteer ons! Samen bespreken we je project. We bekijken je ruwe ideeën, je plannen, je begroting... en gaan op zoek naar de elementen waar je nood aan hebt.

mijnLeuven finetunet jouw project

Onze ondersteuning kan namelijk allerlei kanten op:

  • Samen een communicatieplan opmaken.
  • Je in contact brengen met mensen waar je misschien mee kan samenwerken.
  • Je tips geven rond organiseren (praktische tips).
  • Je praktische steun aanbieden (materiaal, firma’s, tentjes, geluidsmateriaal...).
  • Je misschien zelfs financiële steun geven.

MIJNLEUVEN heeft ook haar eigen subsidiesystemen om jou als jonge Leuvenaar met een idee een financieel duwtje in de rug te geven.

Als je een project uitwerkt voor andere Leuvense kinderen of jongeren, is er het projectenfonds van MIJNLEUVEN.

Voordat je in aanmerking komt voor een subsidie vanuit het projectenfonds vul je dit korte formulier in. Dan volgt een afspraak om kort samen je plannen te bekijken, en samen met jou een uitgebreider project uit te schrijven. Op basis van je begroting, je plannen, en of het project aansluit bij de doelstellingen van het Leuvens jeugdbeleid, beslissen we of én hoeveel steun je krijgt.

Hier vind je alvast een overzicht van FAQ - met praktische en concrete info die jouw vraag misschien beantwoordt.

Een specifieke vraag? Een lumineus idee?

Riena Exelmans

project- & concertondersteuning, welzijn, API
016 27 28 54