Jonge doeners
Samenleving

Kamping Kontakt

29 juli 2020
Door: MIJNLEUVEN
Moyra (22) ging kamperen in het Heuvelhof tijdens het eerste weekend van Kamping Kontakt. Dit is haar verslag van een kampeerweekend in eigen stad.

In de avond lokken de lampjes je al van ver dichterbij en overdag trekken de tenten je aandacht; het is zomer en Kamping Kontakt is back. Doet de naam een lampje branden? Denk aan: ontmoeten, ontdekken, genieten. In je eigen buurt op vakantie gaan, gezellig dichtbij. Want met of zonder corona, het is zomervakantie en daar hoort een vakantiegevoel bij!  

Tekst en foto's: Moyra Delafonteyne

Kamping Kontakt vertrekt vanuit het idee dat je niet ver hoeft te reizen om een fijne vakantie te hebben. In plaats van ver en exotisch, tonen ze graag hoe gezellig lokaal kan zijn. En dat komt in deze tijden nog meer van pas dan ooit tevoren! Dit jaar reist de camping rond: elk weekend staat ze op een andere plek. De opening vond plaats in park Heuvelhof in Kessel-Lo, daarna was ’t Kasteeltje in Wijgmaal aan de beurt en dit weekend staat ’t Fort in Wilsele op de planning. De volgende stop is het Lemmekesveld in Heverlee en afgesloten wordt er in het Bruulpark in hartje Leuven.

Overdag kan je er terecht voor een frisse Flurk, een lichtbruisende limonade en ander plaatselijk lekkers. Daarnaast biedt de camping verschillende activiteiten aan tegen de coronablues: op de open dansvloer danst je hart via je benen, bij de ochtendyoga gaan innerlijke stormen liggen en tijdens plaatselijke concerten word je er aan herinnerd hoe mooi de zomer ook al weer kan zijn. 


Sportief en creatief wisselen elkaar af, ik ben er zeker van dat ook jij je ding vindt. Zegt kickboxen jou wel iets? Neem je lievelingsbubbelvriendje mee en misschien vind jij jouw nieuwe passie wel! Of laat jij liever je stembanden sporten en zing je wel graag met anderen? Jawel, ook dat is mogelijk! Welke activiteit wanneer door gaat, check je op de website, waar je je ook inschrijft.

Na een dag zingen, dansen en skaten, is het tijd voor wat rust. Dit jaar breng je niet langer je eigen tentje mee, maar kan je terecht in een tipitent inclusief matras. Geen haringen scheef slaan op Kamping Kontakt dus! Het enige wat je hoeft mee te brengen, is een matrasovertrek en je slaapzak. Vervolgens rol je regelrecht je tent in, tot de vogels jou de volgende ochtend wekken. Als je graag meteen je honger stilt om de nieuwe dag te beginnen, bestel je op voorhand een ontbijtje. Dit is afzonderlijk verpakt, zo blijft alles coronasafe! Naast ontbijt kan je op de camping ook terecht voor lunch en avondeten.De afstand tussen de tafels is wat groter en nieuwe praatjes slaan gaat helaas alleen maar van op een afstandje, maar de kern van de kamping is nog dezelfde: zomerse activiteiten, zorgeloos kamperen of eventjes passeren voor een drankje. Kom jij ook even langs?


Kamperen kan deze zomer nog hier:

't Fort Wilsele:

30 juli - 2 augustus

Lemmekesveld Heverlee:

6 augustus - 9 augustus

Bruulpark Leuven:

13 augustus - 16 augustus


Meer informatie en inschrijven: https://kampingkontakt.be/


29 juli 2020
Door: MIJNLEUVEN