De Start-Up

De Start-Up is een krachtig traject waarbij je samen met anderen je droom zelf in handen neemt en een idee uitwerkt tot een sterk merk. Van januari 2018 tot september 2019 ga je experimenteren, scherp je je skills aan en proef je van een eigen onderneming. De Start-Up prikkelt je creativiteit en wakkert je ondernemersdromen aan. De centrale insteek in dit verhaal: ambacht.

De Start-up 2018-2019

Op een dag vind je de job van je leven, of in dit geval de kans van je leven. 20 enthousiaste jongelingen schreven zich in voor de Start-Up en oh boy, gaan we dat geweten hebben. Ze kunnen er hun creatief ei in kwijt en smijten zo een pittige lading extra peper op de Leuvense markt! Lees hieronder over hun opstartfase.

De vijf Start-Ups van deze editie

Blitz

Stoffen en kledingstukken die zelfs bij de kringloopwinkel niet meer verkocht worden, krijgen bij Blitz toch nog een kans. Alles wordt gerecycleerd, want duurzaamheid staat centraal in dit verhaal.

ALTR

Design op skateboards, hét perfecte huwelijk! Bij ALTR kan je terecht voor prints op maat, hou ze dus in de gaten voor een nieuw deck of laat hen je oude skateboard onder handen nemen.

Pariah

Een mediagenieke, gedreven groep jongeren die zich de uitdaging stelt om het woord jongerencultuur verder te ontdekken. Wat ze aanbieden? Storytelling in de vorm van foto, video én interviews, voor en door jongeren. Hun baseline: Voice of the youth.

De Leuvense Lubie

De nieuwe Leuvense pint komt er aan: lekker fris en origineel. Home made en biologisch gebrouwen. Wat wil je nog meer?

Brunette

Op zoek naar kledij met net wat meer panache? Dan zit je goed bij Brunette. Met hun borduurskills pimpen ze alles op naar eenzame hoogtes. En hun inkomsten gaan integraal naar 11.11.11!