Jonge doeners

De Start-Up verovert Leuvense zomerevents

19 juli 2016
Door: MIJNLEUVEN
mijnLeuven zocht én vond eerder dit jaar 22 jongeren om mee te bouwen aan vier nieuwe jongerenstart-ups. De Start-Up stuurt haar jonge ondernemers deze zomer – na enkele maanden intense voorbereiding – voor het eerst het nest uit!

En dat gebeurt in stijl, want op zaterdag 23 juli tekent Picknick Unique, een van de vier mijnLeuven-start-ups, present op de Leuvense Zomerfilms. De dames van Picknick Unique zullen tijdens de filmvoorstelling - die bij schemerduister zal plaatsvinden aan Abdij Keizersberg - ‘goei bokes’, frisse slaatjes en lekkere zoetigheden van eigen hand verkopen. Of zoals ze het zelf zeggen: “gezellig eten, samenzijn, ontdekken en genieten.”

Eerder was Picknick Unique ook al te zien op Buitenverblijf, de tijdelijke installatie op het Hogeschoolplein die deel uitmaakt van Het Groot Verlof. Boule de Louvain en Copper&Woods, twee andere mijnLeuven-start-ups, waren met hun gefrituurde ijsjes en gerecycleerd design al van de partij op BURn Festival. Juice-Up tenslotte, de vierde mijnLeuven-start-up, debuteert op 6 augustus op Habitat Festival met heerlijke, ecologisch verantwoorde smoothies.

De Start-Up is een ambitieus project dat loopt van april tot en met december 2016, waarbij jongeren hun ondernemersdromen in eigen handen nemen, een verfrissend concept uitwerken en dat samen uitbouwen tot een sterk merk. “Durven experimenteren, skills aanscherpen en proeven van een eigen onderneming staat centraal in dit project”, aldus schepen van Jeugd Dirk Vansina. “Vertrekkende vanuit hun eigen, creatieve ideeën, ontwikkelen de jongeren een missie en visie voor de verschillende mijnLeuven-start-ups, stellen ze een business- en marketingplan op en steken vervolgens zélf de handen uit de mouwen. Experts volgen alles nauwgezet op.”

mijnLeuven moedigt jongeren aan vernieuwende ideeën met de wereld te delen en ondersteunt hen die scherp te stellen en ook daadwerkelijk te realiseren. De Start-Up, het nieuwste project van mijnLeuven, biedt ruimte, netwerkkansen, intensieve coaching én het extra duwtje in de rug dat nodig is om die grote sprong in het ongewisse te wagen. De start-ups treden de komende maanden pop-up-gewijs naar buiten op verschillende Leuvense evenementen. Houd hen zeker in het oog!

19 juli 2016
Door: MIJNLEUVEN