Jonge doeners

De Start-Up gaat van start

18 april 2016
Door: MIJNLEUVEN
mijnLeuven zocht én vond 22 jongeren met een passie voor food, markt of atelier om mee te bouwen aan vier mijnLeuven-start-ups. Afgelopen weekend ging De Start-Up, het nieuwste project van mijnLeuven, écht van start!

De Start-Up is een krachtig project dat loopt van april tot en met december 2016, waarbij jongeren hun ondernemersdromen in eigen handen nemen, een verfrissend concept uitwerken en dat samen uitbouwen tot een sterk merk. “Durven experimenteren, skills aanscherpen en proeven van een eigen onderneming staat centraal in dit project”, aldus schepen van Jeugd Dirk Vansina. “Vertrekkende vanuit hun eigen, creatieve ideeën, ontwikkelen de jongeren een missie en visie voor de verschillende mijnLeuven-start-ups, stellen ze een business- en marketingplan op en steken vervolgens zélf de handen uit de mouwen. Experts volgen alles nauwgezet op.”

Afgelopen weekend werden 22 jongeren drie dagen lang ondergedompeld in de wondere wereld van het ondernemerschap, waar ze ondermeer in dialoog traden met Leuvense ondernemers Jeroen Lemaître van Animaux Speciaux, Michaël Cloet van Bar Stan en Luc Robijns, oprichter van marketingbureau LUON en het duurzaam telecombedrijf Ello Mobile. De Start-Up focust dan ook op missiegedreven ondernemerschap. “Een grote groep jongeren ligt wakker van duurzaamheid en wil leeftijdsgenoten inspireren”, zegt Vansina, die zondag een cheque van 1000 euro overhandigde aan elke mijnLeuven-start-up. “Met De Start-Up nemen we onze jongeren op sleeptouw. We willen hun creativiteit prikkelen en ondernemersdromen aanwakkeren."

mijnLeuven moedigt jongeren aan vernieuwende ideeën met de wereld te delen en ondersteunt hen die scherp te stellen en ook daadwerkelijk te realiseren. De Start-Up, het nieuwste project van mijnLeuven, biedt ruimte, netwerkkansen, intensieve coaching én het extra duwtje in de rug dat nodig is om die grote sprong in het ongewisse te wagen. De start-ups zullen de komende maanden pop-up-gewijs naar buiten treden op verschillende Leuvense evenementen. Houd hen zeker in het oog!

18 april 2016
Door: MIJNLEUVEN