Jonge doeners

Boule de Louvain werkt samen met Leuvense luxepatissier

15 augustus 2016
Door: MIJNLEUVEN
Zondag stond Boule de Louvain, een team van jonge ondernemers, samen in de keuken met Pieter De Volder. Hij is de man achter de succesvolle Patisserie ZUUT op de Vismarkt en was daarvoor jarenlang patissier bij Jeroen Meus' Luzine.

De zes jongeren, van gemiddeld 16 jaar oud, kwamen nog maar enkele maanden geleden met met hun ‘boules de Louvain’ op de proppen: heerlijk, ambachtelijk roomijs gepaneerd met een gefrituurd korstje van onder andere speculaas, kokosschilfers en M&M’s. op de proppen. Maar ondertussen hebben ze wel al een bijzonder drukke periode achter de rug. Boule de Louvain is namelijk één van de vier mijnLeuven-start-ups.

“Jongeren ‘goesting’ doen krijgen om te ondernemen is een nieuwe doelstelling die we ons dit jaar met mijnLeuven stelden”, zegt schepen van Jeugd Dirk Vansina. “Daarom werd in april De Start-Up ‘opgestart’.”. De Start-Up is een ambitieus project waarbij jongeren hun ondernemersdromen in eigen handen nemen, een verfrissend concept uitwerken en dat samen uitbouwen tot een sterk merk. “Durven experimenteren, skills aanscherpen en proeven van een eigen onderneming staant centraal in dit project”, aldus Vansina. “Vertrekkende vanuit hun eigen, creatieve ideeën, ontwikkelen de jongeren een missie en visie voor de verschillende mijnLeuven-start-ups, stellen ze een business- en marketingplan op en steken vervolgens zélf de handen uit de mouwen. Experts volgen alles nauwgezet op.”

Boule de Louvain treedt, net zoals de drie andere mijnLeuven-start-ups, de komende maanden pop-up-gewijs naar buiten tijdens verschillende Leuvense evenementen. Eerder trakteerde Boule de Louvain de Leuvense speelpleinanimatoren al op ijs tijdens een zelfverklaarde 'Speelpleintoer Deluxe' en zaterdag stonden ze nog op het Hogeschoolplein tijdens Half Oogst. Op zondag 28 augustus kan je de ijsjes van Boule de Louvain zelf proeven op Autovrije Zondag. Houd hen zeker in het oog!

15 augustus 2016
Door: MIJNLEUVEN