Jonge doeners

Boule de Louvain trakteert Leuvense speelpleinanimatoren op gefrituurd ijs

31 juli 2016
Door: MIJNLEUVEN
Zondag ging Boule de Louvain op zelfverklaarde ‘Speelpleintoer Deluxe’: op vier uur tijd trakteerden ze de vier Leuvense speelpleinen (Speelplein Leuven, Speelplein Kessel-Lo, Speelplein Heverlee en Speelplein Wilspele) op gefrituurd ijs!

De zes jongeren van Boule de Louvain kwamen nog maar enkele maanden geleden met hun concept op de proppen, maar hebben ondertussen al een bijzonder drukke periode achter de rug met hun 'boules de Louvain’: heerlijk roomijs met een krokant, gefrituurd korstje van o.a. speculaas, kokosschilfers of M&M’s. Hun spontaan bezoek aan de Leuvense speelpleinen was alvast een leuk presentje voor alle hardwerkende animatoren, die zo’n verrassing halverwege de drukke speelpleinzomer meer dan hadden verdiend.

Boule de Louvain is één van de vier mijnLeuven start-ups. “Jongeren ‘goesting’ doen krijgen om te ondernemen is een nieuwe doelstelling die we ons dit jaar met mijnLeuven stelden”, zegt schepen van Jeugd Dirk Vansina. “Daarom werd in april De Start-Up ‘opgestart’”. De Start-Up is een ambitieus project waarbij jongeren hun ondernemersdromen in eigen handen nemen, een verfrissend concept uitwerken en dat samen uitbouwen tot een sterk merk. “Durven experimenteren, skills aanscherpen en proeven van een eigen onderneming staat centraal in dit project.”, aldus Vansina. “Vertrekkende vanuit hun eigen, creatieve ideeën, ontwikkelen de jongeren een missie en visie voor de verschillende mijnLeuven-start-ups, stellen ze een business- en marketingplan op en steken vervolgens zélf de handen uit de mouwen. Experts volgen alles nauwgezet op.”

Boule de Louvain treedt, net zoals de drie andere mijnLeuven-start-ups, de komende maanden pop-up-gewijs naar buiten op verschillende Leuvense evenementen. Op 13 en 14 augustus kan je de ijsjes van Boule de Louvain zelf proeven op het Hogeschoolplein tijdens Half Oogst, een nieuw festival in het teken van Het Groot Verlof. Houd hen zeker in het oog!

31 juli 2016
Door: MIJNLEUVEN