Jonge doeners

De Start-Up gaat de samenwerking aan met lokale handelaars tijdens Herfstshopping Leuven

30 september 2016
Door: MIJNLEUVEN
Tijdens Herfstshopping Leuven op zondag 2 oktober slaan jonge ondernemers de handen in elkaar met gevestigde, Leuvense handelaars. Drie jonge start-ups laten zich die dag namelijk van hun beste kant zien in of aan de panden van lokale klassezaken.

WEAR (P.J. Van Benedenstraat), Lasso (Parijsstraat) en Cyaankali (Diestsestraat) ontvangen respectievelijk Copper&Woods, een start-up die design maakt van gerecycleerd materiaal, Juice-Up, een mobiele bar met ecologisch verantwoorde smoothies en Picknick Unique, een kunstig healthy food-concept. Zij zien alvast de meerwaarde in deze frisse samenwerking.

De jonge ondernemers maken deel uit van De Start-Up, een project van mijnLeuven, het jongerenlabel van stad Leuven. Tweeëntwintig jongeren bouwen sinds april aan hun eigen zaak en tekenden eerder al present op Het Groot Verlof, de Zomerfilms, Buitenverblijf en Autovrije Zondag.

Wat begon met wilde ideeën en grote dromen tijdens een kick-off weekend in maart dit jaar, is ondertussen geëvolueerd tot vier start-ups die werken aan sterke merken en – elk op hun manier – een maatschappelijke impact nastreven. “Na een voorjaar vol experiment, gevolgd door een intensieve bootcamp in de zomervakantie, staan hier 22 gemotiveerde jongeren die geloven in hun verhaal en weten waarvoor ze staan”, aldus schepen van jeugd Dirk Vansina. “We zijn dan ook trots te merken dat lokale handelaars geïnteresseerd zijn om met hen samen te werken. Voor de jongeren zelf is het koppelen van hun eigen pop-up aan een bestaande zaak bovendien een unieke ervaring die hen nieuwe aspecten leert kennen binnen het ondernemerschap.”

De vier mijnLeuven-start-ups treden dit najaar nog verschillende keren pop-up gewijs naar buiten op verschillende, Leuvense evenementen. In het weekend van 25 t.e.m. 27 november zullen ze ook drie dagen lang hun eigen winkel openhouden. De locatie blijft voorlopig nog geheim, maar dat er van alles te beleven zal vallen, dat staat vast.

30 september 2016
Door: MIJNLEUVEN