Zomerresidentie

Een hele zomer lang broeit het van de creativiteit in ons atelier. 

zomerresidentie 2024

Mijnleuven zoekt jonge makers en kunstenaars die een zomer lang de Villa willen inpalmen. Je krijgt een prachtige atelierplek die je op je eigen tempo kunt gebruiken, we werken samen toe naar een expo begin september en je krijgt vorming en begeleiding om nog sterker in je schoenen te staan als kunstenaar. 

Voor wie? 

  • Je krijgt een atelier van juli tot begin september. Je maakt regelmatig gebruik van de ruimte.
  • Je bent een schilder, schrijnwerker, muzikant, game-ontwikkelaar, acteur, curator, danser, fotograaf, rapper, kaligraaf, beeldhouwer, juweelontwerper… en woont in Leuven of omstreken.
  •  Je bent niet ouder dan 26 of jonger dan 16 jaar.
  • Je draagt zorg voor de ruimte.
  • Je ontmoet graag ander kunstenaars, leert van elkaar en werkt samen toe naar een leuk toonmoment.
  • Het materiaal van mijnleuven (naaimachines, fotostudio...) kan gebruikt worden. Voor de rest van je materiaal zorg je zelf.

Ben je geïnteresseerd, maar wil je graag nog wat meer informatie? Op donderdag 23 mei organiseren we een vrijblijvend infomoment. Afspraak om 19u30 in de villa van mijnleuven (O.L.Vrouwstraat 46).

Schrijf je in voor het infomoment:

Schrijf je in voor zomerresidentie 2024:

2023 - Expo Babyshower

We namen voor een laatste keer het stadhuis in en claimden maar liefst drie verdiepen. 10 jongeren werkten samen aan de expo Babyshower.

Meet the artists

2021 - Expo n° 33

In 2021 werkten 8 jongeren in het atelier van het stadhuis een zomer lang aan hun Expo n° 33. Lees de interviews met de jonge makers hieronder:

Meet the artists #1 / Meet the artists #2

2020 - Expo Adem

In de coronazomer van 2020 gaven onze zes zomerresidenten toch het beste van zichzelf en werkten samen aan de toepasselijke expo Adem. Kom meer te weten over de makers hieronder:

Meet the artists #1 / Meet the artists #2

2019 - Expo Openbare Werken

In 2019 zaten er maar liefst 13 jonge makers in het atelier van het stadhuis. Het resultaat van een zomer hard werken kwam samen tijdens de expo Openbare Werken. 

Meet the artists

Een vraag?

Jelena Van Meerbeek

de villa, artistieke expressie, beleidsparticipatie
016 27 28 22