Zomerresidentie

Een hele zomer lang broeit het van de creativiteit in ons atelier. 

Op zoek naar een atelier tijdens de zomer? Heb je zo’n grote creatiedrang en maak je hier graag tijd voor in de zomer? Dan is onze zomerresidentie in het atelier perfect voor jou. Een hele zomer lang krijg je met een groep jongeren je eigen atelierplek in onze villa om je goesting te doen. Samen werken we aan een geweldige expo waar jullie werk aan het grote publiek getoond kan worden!

Richtlijnen voor makers in residentie:

  • Je krijgt een atelier van juli tot begin september. Uiteraard moet je niet elke dag aanwezig zijn, maar je kan wel geregeld eens langskomen om aan je kunstwerk(en) te werken.
  • Je bent een schilder, schrijnwerker, muzikant, game-ontwikkelaar, acteur, curator, danser, fotograaf, rapper, kaligraaf, beeldhouwer, juweelontwerper… en woont in Leuven of omstreken.
  •  Je bent niet ouder dan 26 of jonger dan 16 jaar.
  • Je draagt zorg voor de ruimte.
  • Je ontmoet graag ander kunstenaars, leert van elkaar en werkt samen toe naar een leuk toonmoment.
  • Het materiaal van mijnleuven (naaimachines, donkere kamer, fotostudio...) kan gebruikt worden. Voor de rest van je materiaal zorg je zelf.

Je kan je momenteel niet inschrijven voor zomerresidentie. Hou onze Instagrampagina in de gaten om als eerste op de hoogte te zijn van zomerresidentie 2024.

2023 - Expo Babyshower

We namen voor een laatste keer het stadhuis in en claimden maar liefst drie verdiepen. 10 jongeren werkten samen aan de expo Babyshower.

Meet the artists

2021 - Expo n° 33

In 2021 werkten 8 jongeren in het atelier van het stadhuis een zomer lang aan hun Expo n° 33. Lees de interviews met de jonge makers hieronder:

Meet the artists #1 / Meet the artists #2

2020 - Expo Adem

In de coronazomer van 2020 gaven onze zes zomerresidenten toch het beste van zichzelf en werkten samen aan de toepasselijke expo Adem. Kom meer te weten over de makers hieronder:

Meet the artists #1 / Meet the artists #2

2019 - Expo Openbare Werken

In 2019 zaten er maar liefst 13 jonge makers in het atelier van het stadhuis. Het resultaat van een zomer hard werken kwam samen tijdens de expo Openbare Werken. 

Meet the artists

Een vraag?

Jelena Van Meerbeek

de villa, artistieke expressie, beleidsparticipatie
016 27 28 22