Jonge doeners

Maak kennis met De Start-Up: Difilia

12 augustus 2017
Door: MIJNLEUVEN
Kleurrijke rekkers en haarbanden, vintage chique!

De tweede editie van De Start-Up, het jongondernemerschapsproject van mijnLeuven, is volop aan de gang. In deze reeks stellen we vijf korte vragen aan alle start-ups. Deze week aan het woord: Sabina van Difilia.
Tekst: mijnLeuven / Beeld: Jesse Debille

Wat is Difilia?
"Difilia is een jonge onderneming van Helene, An-Sofie en mezelf. We gaan – in tweedehandswinkels of gewoon bij mensen die we kennen – op zoek naar tweedehands stoffen en kleren met veel karakter en maken daar kleurrijke rekkers, haarbanden en pennenzakken mee. We lopen zelf vaak rond met vrolijke, opvallende rekkers en haarbanden, dus het leek ons fijn om daar met De Start-Up iets meer mee te doen. Difilia werd het resultaat!"

Wie zijn de gezichten achter Difilia? Wat houdt jullie nog bezig?
"An-Sofie studeert kunst op Sint-Lukas, speelt muziek en is eigenlijk gewoon altijd creatief bezig. Ze schrijft ook voor de mijnLeuven-crew. Helene is actief in haar jeugdbeweging en zoekt altijd de leukste events op, zoals Habitat, bijvoorbeeld. Ikzelf doe KSO op De Wijnpers, zit bij Scouts Wezenplein en sta tijdens de vakantie op Speelplein Holsbeek."

Wat zijn de toekomstplannen van Difilia?
"Door heel wat vakantieplannen is het de laatste tijd niet zo makkelijk geweest om onze agenda’s samen te leggen. We hebben al een keer onze spullen verkocht op een marktje, en hopen dat in de toekomst nog veel meer te kunnen doen. We stonden heel recent wel nog op Half Oogst!"

Wat vind je van De Start-Up?
"Superleuk! Alle deelnemers zijn fijne mensen en je leert superveel bij! Toen we tijdens het startweekend plots begonnen te brainstormen over een businessplan, dacht ik even van ‘wooooow’. Ook een shout out naar Joke van mijnLeuven, zij is een topbegeleider! We zijn er met iedereen van Difilia alvast héél graag mee bezig."

Tips voor andere Leuvense jongeren met plannen?
"Als je wil ondernemen, moet je er écht met volle goesting voor gaan! Dus als je eens iets wil proberen, doe dan zéker mee met De Start-Up. Je krijgt heel veel vette kansen, en het hele proces is keileuk. Aanrader!"

12 augustus 2017
Door: MIJNLEUVEN