Jonge doeners

Maak kennis met De Start-Up: District 3K

12 augustus 2017
Door: MIJNLEUVEN
LAN-parties en een heuse gaming community, Leuven-based!

De tweede editie van De Start-Up, het jongondernemerschapsproject van mijnLeuven, is volop aan de gang. In deze reeks stellen we vijf korte vragen aan alle start-ups. Deze week aan het woord: Beau van District 3K.
Tekst: mijnLeuven / Foto: District 3K

Wat is District 3K?
"District 3K is een nieuwe jongerenonderneming, die LAN-parties organiseert in het Leuvense. We proberen daarvoor enthousiaste gamers aan te spreken voor events van een tot twee dagen. Eind juni organiseerden we een eerste try-out met tien deelnemers en dat werd een serieus succes. We hebben uiteindelijk 24 uur gegamed en zeven games gespeeld, waaronder klassiekers zoals Overwatch en Minecraft."

Wie zijn de gezichten achter District 3K? Wat houdt jullie nog bezig?
"We werken met z’n tweeën. Dries en ik zijn allebei 17 jaar en klussen hier en daar al wat bij met ‘online jobjes’. Zo steken we al wel eens een website in elkaar. Dries verkoopt ook af en toe een Minecraft-map, ook vet!"

Wat zijn jullie toekomstplannen?
"We willen steeds meer en steeds grotere LAN-parties organiseren, maar daarnaast willen we ook een sterk platform ontwikkelen waar alle Leuvense gamers elkaar kunnen vinden om samen te kunnen spelen. Dat platform staat nu nog in zijn kinderschoenen, maar de vroege vogels kunnen zich wel al registreren!"

Wat vind je van De Start-Up?
"De Start-Up is een topproject. Het ondersteunt de ondernemingszin van jongeren met plannen en helpt je ook écht verder op weg. Ik heb soms het gevoel dat jongeren vaak verdwalen in hun ideeën, maar dankzij mijnLeuven worden die vage dromen concrete plannen."

Tips voor andere Leuvense jongeren met plannen?
"Je mag je plannen niet blijven beschouwen als verre dromen, maar als reële kansen en mogelijkheden. Je moet er gewoon helemaal voor gaan!"

12 augustus 2017
Door: MIJNLEUVEN