Jonge doeners

Maak kennis met De Start-Up: Mirano Designs

29 augustus 2017
Door: MIJNLEUVEN
Fresh, urban streatwear. Straight from 3000!

De tweede editie van De Start-Up, het jongondernemerschapsproject van mijnLeuven, is volop aan de gang. In deze reeks stellen we vijf korte vragen aan alle start-ups. Deze week aan het woord: Ivan van Mirano Designs.
Tekst: mijnLeuven

Wat is Mirano Designs?

"Mirano Designs is een jong, nieuw en Leuvens streetwearlabel. Je herkent ons aan onze black & white, oversized hoodies en t-shirts met minimalistische prints. Die prints ontwerp ik zelf. Vroeger maakte ik soms custom omslagfoto’s voor vrienden. En omdat iedereen dat wel dope vond, ben ik dat meer en meer beginnen doen. Van daaruit is mijn passie voor grafisch design blijven groeien. En nu maak ik er mode mee."

Jij bent dus dé man achter Mirano Designs? Wat doe je nog zoal in het leven?
"Yes, Mirano Designs is helemaal ‘van mij’. Naast Mirano Designs start ik nu aan m’n laatste jaar informaticabeheer op het Miniemeninstituut en voetbal ik graag – je vind me elke week aan het Sportkot. Ik volgde sinds m’n 6 jaar tekenles, maar ben daar enkele jaren terug mee gestopt. Toch ben ik blijven tekenen, wat uiteindelijk ook heeft geleid tot mijn interesse in grafisch design."

Wat zijn je toekomstplannen met Mirano Designs?
"Ik stond onlangs op Halfoogst met wat ‘prototypes’ van mijn kleren, gewoon om al wat buzz te creëren en een babbeltje te doen met de mensen over wat ik doe en over waarom ze Mirano Designs dringend moeten leren kennen. Binnenkort is het tijd voor de échte, grote launch… spannend!"

Wat vind je van De Start-Up?
"Top! Ik ben iemand die altijd veel ideeën heeft, maar iets of iemand nodig heeft om me die extra push te geven. De Start-Up heeft me daarbij geholpen: een sterk startweekend, goeie sessies, … Allemaal héél interessant!"

Tips voor andere Leuvense jongeren met plannen?
"Probeer je eigen ding te doen en iets nieuws te creëren. En blijf gewoon altijd doorwerken, dat leidt uiteindelijk altijd tot resultaat."


Volg Mirano Designs op Facebook en Instagram en bestel jouw eigen Mirano Designs-streetwear via www.miranodesigns.com.

29 augustus 2017
Door: MIJNLEUVEN