Samenleving
Mening

Humans of Europe

17 mei 2022
Door: MIJNLEUVEN
Naar het voorbeeld van 'Humans of New York', verzamelde de mediacrew van MIJNLEUVEN een reeks interessante verhalen van jongeren uit Leuven, voor wie Europa een belangrijke rol heeft gespeeld in hun leven.

Onder het overkoepelende thema 'liefde', vertellen Maria, Artem, Jonathan, Tara en Lina over hun vrienden, familie, geloof en afkomst.

Vanaf 18 mei worden de verhalen in tekst en beeld voorgesteld aan het grote publiek op ons stadhuis. De expo loopt tot en met 25 mei!

Humans of Europe werd uitgewerkt door Isabela Torres, Fidelis Boakye, Ben Salaets, Gabriela Darius en Emma Sablon. 

Klik op de naam van een van onze Humans of Europe om het volledige artikel te lezen!

Maria (20)

vertelt ons over haar Griekse roots, hoe heel haar gezin in stukken en brokken naar België is verhuisd en hoe moeilijk ze hier vrienden maakte. Nu, tien jaar later, is haar mening over België helemaal veranderd!

Artem (17)

legt uit hoe het is om het is om te integreren vanuit Rusland naar België en hoe hij zich nu verhoudt ten opzichte van het land waar hij geboren is. 

Jonathan (19)

deelt met ons zijn passie voor het ontdekken van nieuwe culturen. Geboren in Sierra Leone, het langst gewoond in Zuid-Afrika, anderhalf jaar geleden verhuisd naar België en nog vele dromen om de rest van de wereld te zien! Jonathan past zich vlot aan, maar dat is natuurlijk niet altijd even makkelijk geweest.

Lina (17)

neemt ons mee in haar verhaal over haar Islamitische geloof en waarden. In Marokko voelt ze zich 100% op haar plaats, terwijl ze zich in België vaak alleen en onbegrepen voelt door de grote cultuurverschillen. 


Dit project werd ondersteund door Europa Direct Vlaams-Brabant ihkv. het Europees jaar van de jeugd. 

17 mei 2022
Door: MIJNLEUVEN

Alex Van den Bosch

communicatie
0479 69 95 34