Jonge doeners
Mening

Dialoogmoment PACT3000

20 mei 2022
Door: MIJNLEUVEN
Woensdagnamiddag 18 mei, de spanning zit hoog bij de jongeren van PACT3000, want vandaag laten ze voor de laatste keer dit schooljaar hun stem horen en treden ze in dialoog met de beleidsmakers en directies van Leuvense scholen.

Het eindmoment wordt geopend met een voorstelling wie PACT3000 is, waar ze voor staan en wat ze dit jaar verwezenlijkt hebben. 

Zo tonen ze met trots de kleurrijke badges en stickers die ze maakten, waarop alle soorten voornaamwoorden staan. Een thema dat ze écht in de verf wilden zetten! 

"We voelen dat we serieus worden genomen en dat ze echt naar ons luisteren"

Ook ‘mentaal welzijn bij jongeren’ was een terugkerend thema bij PACT3000. Om jongeren de juiste hulp te kunnen bieden, ontwierp PACT3000 kaartjes waar enkele hulpverleningsorganisaties voor jongeren op staan met nummer, e-mail en chatlink. Een kaartje dat jongeren gemakkelijk kunnen wegsteken in hun broekzak of portemonnee en zo steeds de juiste hulp bij de hand hebben! Via een QR code op het kaartje, kom je terecht op een website waar nog meer hulpverleningsorganisaties staan. 

Vervolgens waren er dialoogtafels en zat PACT3000 samen belangrijke schoolfiguren en Leuvense schepenen, zoals Dirk Vansina en Lalynn Wadera, rond de tafel. Hier bespraken ze stellingen om problemen aan te kaarten en stelden ze kritische vragen. Het resultaat? Duidelijke engagementen om met de besproken thema’s aan de slag te gaan. Want volgend schooljaar klopt PACT3000 opnieuw aan bij de gesprekspartners om te bekijken hoe ze samen aan de slag kunnen gaan met die engagementen. 


"Het is fijn dat er samen met ons wordt nagedacht over deze thema’s en dat er tijd voor wordt vrijgemaakt"

Tenslotte sloten ze het eindmoment af met een kleine receptie en was er plaats voor een informele babbel! 


Werd je helemaal warm bij het lezen van dit artikel en wil je ook deel uitmaken van PACT3000?

20 mei 2022
Door: MIJNLEUVEN

Alex Van den Bosch

communicatie
0479 69 95 34