Uit het atelier in STADHUIS stromen massa's artistieke mogelijkheden. Verschillende projecten en trajecten zorgen het hele jaar door voor een mooi en gevarieerd aanbod van kansen en mogelijkheden. Of je nu nood hebt aan tijdelijke atelierruimte of wilt aansluiten bij een zalig project, je vindt het hier!

Gestript

Ben je tussen de 15 en 25 jaar en klaar om iets te doen met jouw tekenkunsten? Dan zit je helemaal op je plek bij ons gratis kortstriptraject. In 10 sessies leer je onder begeleiding van graphic novelist Phaedra Derhore om van een eerste idee naar een uitgewerkte kortstrip te gaan. 

Samen met een groep andere creatievelingen werken jullie toe naar een bundel met verschillende kortstrips die samen uitgegeven wordt. Je krijgt begeleiding, een werkplek, materialen en een hele hoop inspiratie!

Voor wie? Jongeren tussen 15 en 25 jaar
Waar? Stadhuis van MIJNLEUVEN, Naamsestraat 3b
Wat? 10 Sessies + bezoek aan inspiratieplekken
Wanneer? De eerste sessie start op 20 november 

KUNSTWERK


Kunstwerk tilt jouw creativiteit naar een volgend niveau! Heb je een artistiek idee of talent en wil je werk maken van een eigen merk? Schrijf je in voor Kunstwerk via bit.ly/kunstwerkvoordummies.

In vijf sessies inspireren en informeren we jou en komen onderwerpen als verkopen, freelancen, subsidies en prijszetting en subsidies aan bod. Kom binnen met een idee, ga buiten met een plan en maak werk van jouw kunst!

Dit traject wordt georganiseerd volgens alle geldende corona-maatregelen. Schrijf je wel op tijd in want de plaatsen zijn hierdoor beperkt.Atelier Illustré

Atelier illustré neemt je mee in de wereld van het illustreren. Een groep creatievelingen gaat aan de slag met verschillende technieken. Een half jaar lang leren ze via een reeks gratis workshops schetsen, modeltekenen, aquareltechnieken, textieltechnieken, linodrukken en zelfs droge naaldtechnieken. Kortom alles wat nodig is om tijdens Erfgoeddag 2020 een prachtige expo vol schoons te openen! Thema dit jaar is ‘De Nacht’. Benieuwd hoe onze jonge kunstenaars dit interpreteren? Hou alvast 26 en 27 april vrij!

Praktisch
Atelier Illustré ging ondertussen van start en de inschrijvingen zijn helaas afgesloten.
Op zaterdag 25 en zondag 26 april vindt het toonmoment plaats in STADHUIS. Meer info volgt.

Nog een vraag?

Zoë Westelinck

STADHUIS