Uit het atelier in STADHUIS stromen massa's artistieke mogelijkheden. Verschillende projecten en trajecten zorgen het hele jaar door voor een mooi en gevarieerd aanbod van kansen en mogelijkheden. Of je nu nood hebt aan tijdelijke atelierruimte of wilt aansluiten bij een zalig project, je vindt het hier!

Zomerresidentie

#kaaphetlab

LAB is het tijdelijk atelier op de tweede verdieping van STADHUIS, waar jonge Leuvense creatievelingen tijdens de zomer kunnen creëren en presenteren.

Op zoek naar een tijdelijk LAB tijdens de zomer? Heb je zo’n grote creatiedrang en stel je graag je vakantie hiervoor uit? Schrijf je dan in als 'maker in residentie' en neem het LAB in. Een professionele jury selecteert verschillende Leuvense makers of collectieven die van begin juli tot eind augustus een atelier en professionele coach krijgen. In return vragen we dat jullie (samen of apart) minstens één toonmoment geven om van STADHUIS een creative space te maken.

enkele richtlijnen

  • Je hebt een atelier nodig van 1 juli tot 31 augustus.
  • Je bent een schilder, schrijnwerker, muzikant, game-ontwikkelaar, acteur, curator, danser, fotograaf, rapper, kaligraaf, beeldhouwer, juweelontwerper… en woont in Leuven of omstreken.
  • Je bent minstens 16 jaar en niet ouder dan 26.
  • Je draagt zorg voor de ruimte.
  • Je kan niet overnachten in het STADHUIS.
  • Je zorgt voor minstens één publiek toonmoment (samen met de andere bewoners, of apart) tijdens jouw residentie.
  • Alle geplande activiteiten in het LAB eindigen om 22u.

STADHUIS/EXPO

Bezig met fotografie, illustratie of andere beeldende kunsten en zin om je werken glorieus tentoon te stellen? STADHUIS/EXPO biedt je het hele jaar door de kans! Word Artist in Residence en werk toe naar je eigen expo, compleet met vernissage. Je krijgt begeleiding van een creatieve coach, ondersteuning in het organiseren van je expo én een ruimte cadeau in onze selfmade galerij. Doen, toch?!