Op de gelijkvloers van STADHUIS vind je dé ideale ruimte om je eerste stappen als organisator te zetten. Een concertavond, een workshop kubusdonuts maken, bedenk het, het kan!

Doen al hun ding in STADHUIS

Drink & Draw Leuven organiseert elke vrijdagavond een heuse tekensessie met begeleidende drankjes. Schetsers, pentekenaars, stifttovenaars en potloodwerkers komen bij elkaar in een gezellige setting en laten er hun tekenkunsten floreren. Of je nu een expert bent of nog nooit een streek op papier hebt gezet, je bent altijd welkom!Switch-up livestream: de heren van Switch-up brengen een nieuw feestconcept naar Leuven met een live DJ stream set. Ze bouwen STADHUIS om tot een plek met 'good music and good vibes'.
Je vindt ze ook op facebook.
Elke zondag- en maandagavond repeteert Perplex de tegels van de vloer, hier in STADHUIS. Perplex is een Leuvens projectteam voor jongeren met de focus op theater maken. Ze zijn nog piepjong, opgericht in 2018, maar de theatermicrobe hebben ze allemaal al wel even te pakken. Toch zijn ze veel meer dan theater alleen. Ieder jaar zullen ze proberen één of meerdere projecten naar buiten te brengen. Om hen te ontdekken hou je best hun facebookpagina in het oog!


Michelle Lavers denk onder het pseudoniem Millie Geeft aan anderen die zich niet even gelukkig kunnen prijzen. Ze maakt van feestgelegenheden gebruik om gezellige avonden te organiseren waarbij deelnemers donaties kunnen doen aan goede doelen. Geen cadeautjes dus, wel een fijn samenzijn met een warm hart voor anderen. Zo tovert Michelle Thanksgiving bijvoorbeeld om tot een potluck ten voordele van Poverello of wordt Valentijn een karaoke-avond voor het goede doel. Sluit zeker eens aan!

Één zondag per maand is STADHUIS open van 14.00 tot 18.00 uur voor Zondag Doedag. Hanne Styfhals nodigt je met veel plezier uit voor een namiddag prutsen, projectjes afwerken of eindelijk eens te leren naaien. Kortom, een namiddag om gezellig te doen bij een tasje koffie of thee en een stuk taart. Neem je eigen materiaal, werkjes of projecten mee, schuif zeker eens aan en ontdek hoe fijn STADHUIS als open atelier kan zijn.