Jonge doeners

"Uit reizen haal je enorm veel energie en kracht"

4 mei 2018
Door: MIJNLEUVEN
Gwenn zet een plan op poten om reizen mogelijk te maken voor iedereen.

Meet Gwenn Janssens. Gwenn is 25 jaar en geboren, getogen en nog steeds woonachtig in Leuven. Een groot deel van haar kwarteeuw spendeerde ze met scouts, sport en muziek. Haar opleiding Audiovisuele technieken & Beeld volgde ze aan het Ritcs in Brussel. Reizen zit haar in het bloed en speelt een steeds belangrijkere rol in haar leven.
Tekst: mijnLeuven

Is reizen dé factor geweest om te gaan ondernemen?
“Ja, als ik terugdenk aan alle tochten en avonturen die ik al ondernam, dan merk ik dat ze mij gevormd hebben tot wie ik nu ben. Andere plaatsen kunnen zien, nieuwe indrukken opdoen en gewoon eens weg kunnen zijn, dat is iets van onschatbare waarde. Ik ben ervan overtuigd dat zo’n avonturen voor iedereen mogelijk moeten zijn, ongeacht wat je financieel aankan. De energie en kracht die je eruit kan halen is te belangrijk!”

Hoe ziet jouw plan er dan uit om dat mogelijk te maken?
“Ik wil een bus ombouwen tot een hostel op wielen, met sanitaire voorzieningen en slaapmogelijkheden. Op die manier neem ik iedereen mee op een reis door Europa. Ik richtte me eerst op een dubbeldekker, maar daar ben ik ondertussen al van terug moeten komen. Puur om praktische redenen, want met zo’n dubbeldekker kom je al eens vast te staan voor of onder een brug. De reizen moeten vlot kunnen verlopen zonder GPS-problemen. Verder zie ik mijn doelgroep erg breed, maar wil ik graag extra aandacht geven aan kansarmen.”


Met een dubbeldekker kom je al eens vast te staan onder een brug

Waarom besloot je deel te nemen aan het BAAS-project?
“Hoewel ik een plan had, vond ik de moed maar niet om ook de minder leuke kantjes van een onderneming zelf uit te werken. Ik kwam zoveel muren tegen en miste de kennis om ze af te breken. Daarom schreef ik me ook in voor het ‘Pril-Idee’-traject. Omdat ik merkte dat echt alle basisinfo nog zeer welkom was, van A tot Z. Om er de volle 100 procent voor te kunnen gaan, had ik alle input nodig die ik maar kon krijgen. Ondernemingsvormen, financiën, bedrijfsstructuren,… Met het BAAS-project kan ik alles nu stap voor stap verder uitbouwen.”

Welke stappen heb je ondertussen kunnen zetten?
“Mijn project is niet meer dat ongestructureerd kluwen van dromen en ideeën. De input van de experten over o.a. de financiële kant, marktonderzoek en communicatie zet de deur nu wagenwijd open om er vol voor te gaan. Je mag echt niet onderschatten hoe belangrijk het is om omringd te worden door mensen die achter je project staan en je voortdurend motiveren en ondersteunen om door te zetten. Hoe harder je je verdiept in een onderneming, hoe vaker je botst op moeilijkheden of teleurstellingen, maar een goede voorbereiding is erg belangrijk. Beter later vertrekken en blijven zwemmen dan te vroeg en verdrinken.

Hoe ziet de toekomst eruit?
“Ik wil rustig groeien, mijn doelgroep uitbreiden en steeds meer bussen in omloop brengen. Mijn ultieme droom is om verschillende bussen doorheen de wereld te laten rondtrekken, met allemaal verschillende doelgroepen. Zelf zou ik dan van bus tot bus trekken en er een documentaire over maken!”

4 mei 2018
Door: MIJNLEUVEN