Jonge doeners

"Bloemschikken is een passie"

4 mei 2018
Door: MIJNLEUVEN
Celine droomt van een bijberoep waarin bloemen centraal staan.

Meet Celine Baeten. Celine is 28 jaar, houdt van lekker eten en reizen – liefst in combinatie – en heeft een zwak voor bloemen! Ze studeerde Geschiedenis en Journalistiek in Leuven en vanuit haar passie specialiseerde ze zich in bloemschikken.
Tekst: mijnLeuven

Was ondernemen voor jou een logische keuze?
“Toch wel. Mijn ouders zijn allebei ondernemers, dus ik kreeg het thuis met de paplepel mee. Toch waren het vooral het gemis van een creatief doel en de cursussen bloemschikken die ik volgde, die het idee deden groeien om een eigen zaak te starten. Ik ben wel nog wat zoekende. Het grootste probleem is dat ik met een ‘levend product’ werk dat ik niet lang kan bewaren, maar ik wil er echt het meeste uit halen!”

Wat houdt je onderneming precies in?
“Mijn idee is om een bloemenservice aan te bieden, waarbij ik bloemen op maat voorzie voor o.a. bruiloften, babyborrels, enz. Mensen en organisaties kunnen mij contacteren met een specifieke vraag over de inkleding van hun event, waarop ik dan mijn creativiteit kan loslaten!”

Hoe kwam je bij BAAS terecht?
“Mijn lief heeft mij letterlijk gepusht. Uit mezelf zou ik moeilijk de stap hebben gezet, maar ik ben blij dat hij mij het nodige duwtje gaf. Ik koos om mee te doen aan het ‘Pril-Idee’-traject, omdat dat naar mijn gevoel het beste aansloot bij de fase waarin ik zat. Van bij het begin was ik vooral ook erg geïnteresseerd naar waar de andere deelnemers mee bezig waren en legde ik mijn oren goed te luisteren bij hen. Ook van hen kon ik veel leren over hoe te starten en welke verschillende ondernemingsvormen er zijn.”
Ik heb de spreekwoordelijke schop onder mijn kont gekregen

Heb je het gevoel dat de sessies je al in de juiste richting hebben geduwd?
“Ik heb vooral de spreekwoordelijke schop onder mijn kont gekregen. Ik vond het niet gemakkelijk om de effectieve stap naar ondernemen te zetten, maar nu begint alles stilaan te groeien. Ik worstel wel nog met het concreet maken van mijn eigen idee. Deels door onzekerheid over mijn product, maar ook door persoonlijke onzekerheid. Maar het BAAS-project moedigt me alvast goed aan!”

Maar je droomt wel van de toekomst?
“Zeker! Stap voor stap komt het er wel. Eerst mijn concept finetunen en mijn eerste klanten zoeken, en dan de sprong wagen. Ik hoop over een jaar echt gestart te zijn en binnen vijf jaar een bloeiend bijberoep uit de grond gestampt te hebben. Mijn grootste droom is om een bloemendecor voor een grote modeshow te ontwerpen!”


Meer Celine vind je hier:
Website: www.distelbloemen.be
Facebook: www.facebook.com/distelbloemen
Instagram: www.instagram.com/distel_bloemen

4 mei 2018
Door: MIJNLEUVEN