Samenleving
Mening

Naar wie kijk jij op?

17 oktober 2022
Door: MIJNLEUVEN
20 jongeren 1 vraag: "Naar wie kijk jij op?"

Tekst: Isabela Torres / Foto's: Gabriela Darius

Lore (16)

Ik kijk op naar mijn mama. Ze is er altijd voor mij als ik haar nodig heb en geeft mij goede raad over van alles. Ze staat me bij wanneer ik verdrietig ben of wanneer ik ergens moeite mee heb. Ik zou precies zoals haar willen zijn in de toekomst.

Fleur (17)

Ik kijk vooral op naar mijn ouders en vrienden. Ze zijn een inspiratie voor mij, vooral over hoe ik moet leven en mij moet gedragen. Ik bewonder specifiek dat mijn ouders altijd tijd maken voor mij ondanks hun drukke leven.

Floor (17) 

Ik kijk op naar mijn ouders omdat ze al zoveel in hun leven bereikt hebben en nu een fijn leven en een fijn gezin hebben. Het is tof om te zien hoe die dat allemaal gedaan hebben. Mijn ouders vinden familie en reizen erg belangrijk. We hebben samen dan ook al veel gereisd.


Agata (23)

Ik kijk op naar mijn mama omdat dat echt een supersterke vrouw is. Ze gaat op dit moment door een scheiding. Het was een moeilijke stap voor haar om die beslissing te nemen, maar uiteindelijk heeft ze voor zichzelf gekozen, voor haar eigen geluk. Dat vind ik heel mooi. Verder vind ik de manier waarop ze door het leven gaat een voorbeeld. Ze is erg positief ingesteld en neemt mensen mee in die positiviteit. Als ik droevigben troost ze me en ze lacht altijd, dag. I just love her.

Tania (23)

Ik studeer psychologie en ik heb het gevoel dat er een gebrek is aan cultuursensitieve zorg en ook representatie binnen de zorg. Dus kijk ik op naar psychologen van kleur die die diversiteit en representatie opbrengen.


Emma (18)

Ik kijk op naar mijn oma. Ze is vorig jaar overleden, maar ik herinner me veel dingen die ze me heeft bijgebracht, aangeleerd en getoond. Ik wil mijn leven zoals haar leiden. Ondanks veel tegenslagen is ze toch gelukkig oud geworden samen met mijn opa. Ze stond ook positief in het leven en was er voor iedereen, ook al had ze het moeilijk. Zelfs op het einde, toen ze slechter werd, dacht ze nog steeds aan het geluk van haar man, kinderen en kleinkinderen. Haar familie en vrienden kwamen voor haar op de eerste plaats.

Lotte (18)

Ik kijk op naar mijn zus. Ze is drie jaar ouder en geeft me altijd keiveel steun. Ik kan haar altijd bellen als ik het moeilijk heb of als er iets mis is. Ze is er altijd voor me en heeft mijn back. Ze inspireert me om zelf iemand te zijn waar anderen mensen op kunnen rekenen. Want ook al heeft mijn zus zelf problemen, ik kan altijd bij haar terecht. Vroeger waren we geen goede vrienden, maar nu komen we keigoed overeen.


Sterre (17)

Ik kijk het meeste op naar Millie Bobby Brown. Dat is een keimooie en vriendelijke actrice. Hoewel ze nog jong is, is ze al veel bezig met de wereld en steunt ze iedereen, ongeacht wie ze zijn. Verder is ze veel met body image bezig, iets wat ik erg belangrijk vind. Iedereen zou zich comfortabel in hun eigen vel moeten kunnen voelen en mensen mogen elkaar niet judgen. Dankzij haar voel ik me zelf ook beter in mijn vel.

Ofelia (14)

Ik kijk op naar Zendaya want ze is een heel goede actrice en model. Omdat ik zelf ook model wil worden, is Zendaya mijn voorbeeld. Ze is bekend geworden met zowel haar acteren als haar modellencarrière, en ik geloof dat ik zoiets zelf ook wel zou kunnen. Buiten een portfolio opbouwen heb ik al verschillende acteerkampjes en projecten gedaan.


Sofie (16)

Ik kijk op naar mijn ouders. Mijn vader heeft niet echt een makkelijke jeugd gehad, maar heeft het nu goed voor elkaar gekregen. Ik heb van hem geleerd dat hard werken belangrijk is. Je moet goed werken en geld verdienen voor je huis en voor je kinderen. Mijn mama heeft het ook niet makkelijk gehad. Ze heeft vroeger een auto-ongeluk gehad. Ondanks het ongeluk is ze er nog steeds en blijft ze vechten voor wat ze wilt.

Ryana (16)

Ik kijk op naar mijn grote broer, vooral omdat hij gemotiveerd is voor school en ik momenteel niet. Hij heeft heel veel wilskracht. Als hij iets wilt, gaat hij er 100% voor. Zo studeert hij nu een redelijk moeilijke richting, maar doordat hij het interessant vindt, werkt hij er ook hard voor. Mijn broer geeft me ook vaak advies over vanalles.


Tom (20)

Ik kijk op naar mijn vader. Hij heeft al veel gepresteerd in zijn leven. Hij is altijd hard aan het werken en dankzij hem kan ik het goede leven leiden dat ik nu aan het leven ben. Ik bewonder zijn doorzettingsvermogen. Zonder zou hij er nooit geraakt zijn.


Gilles (20)

Ik kijk op naar mijn ouders. Ze hebben echt alles voor me gedaan in mijn leven. Voor het werk van mijn papa moesten we vaak verhuizen. Daarom heb ik op veel plaatsen gewoond: Libanon, België, Zwitserland, Amerika en Indonesië. Doordat we zoveel verhuisden, zijn mijn ouders de enige constante geweest. Ze zijn de vaste personen in mijn leven. Ik heb heel mijn leven met hen doorgebracht ze hebben me keigoed opgevoed. Ik ben superblij met hoe ver ik ben gekomen met hen.


Lennert (15)

Ik kijk op naar Jacob, hij was vroeger oud-leiding bij ons. Hij was een echte levensgenieter. Ik wil later ook zeker een levensgenieter zijn, als ik dat nu al niet ben. Ik vond hem altijd een toffe gast, nu nog steeds. We hebben een beetje hetzelfde karakter: Hij was vriendelijk, grappig, slim, maar ook wel vergeetachtig.

Maarten (15)

Ik kijk op naar Yannick, ook een oude leider van ons. Tegenwoordig ben ik zelf ook leiding en probeer ik op dezelfde manier met kinderen om te gaan als hij. Ik kijk eigenlijk op naar hoe hij met iedereen omging. Hij is echt een inspiratie over hoe ik als leider wil zijn.

Sybren (16)

Ik kijk op naar Lars, de broer van Yannick, ook gewoon een goede leider van ons. Heel sportief ook. Hij heeft een grote blessure gehad, maar bleef toch veel sporten, fietsen, en lopen. Hij heeft ook zijn passie gevolgd: eerst studeerde hij iets dat hij niet leuk vond, dus is hij helemaal opnieuw begonnen met tekenen. De moed om te zeggen: “Wie weet wordt het niks, wie weet wel”, inspireert me. Tegenwoordig maakt hij street art met graffiti. Overlaatst heeft hij een muur van wel 15 meter volgespoten met graffiti. Hij doet zijn eigen ding en volgt zijn passie. Dat vind ik tof en zou ik later ook willen doen, ook al heb ik mijn passie nog niet gevonden.


Brk (14)

Ik kijk op naar mijn grote broer, gewoon omdat hij mijn broer is! Hij inspireert me.

Malik (15)

Ik kijk ook op naar mijn grote broer. Hij is succesvol, iets wat ik ook wil zijn. Hij heeft namelijk een contract als profvoetballer.

Junior (12)

Ik kijk op naar mezelf! Ik heb het beste leven, mijn leven is momenteel echt perfect. Dus waarom zou ik naar iemand anders opkijken? En ik denk dat mijn leven sowieso nóg beter zal worden in de toekomst, ook al is het nu al perfect.

Gauthier (16)

Ik kijk op naar Ronaldo. Hij is een harde werker zoals ik en in de toekomst wil ik net zoals hem een profvoetballer worden. En rijk en beroemd. Ik ben goed op weg, want waarschijnlijk krijg ik een contract binnen twee jaar.


17 oktober 2022
Door: MIJNLEUVEN

Alex Van den Bosch

communicatie
0479 69 95 34