Jonge doeners

Marieke Van Hooreweghe

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN
Hoe tof zou het zijn als je je statementjuweel kan aanpassen aan je outfit of je mood? Met die vraag ging Marieke (26) aan de slag.

Handgemaakte modulaire juwelen die zich aanpassen aan je outfit. Het klinkt als iets futuristisch, maar Marieke maakt het werkelijkheid. Onder de naam MIX3D maakt ze juwelen die je kan aanpassen aan je outfit, multi-inzetbaar dus. Het idee, het plan, de eerste juwelen en binnenkort een eigen website: Marieke staat helemaal in de startblokken!
Tekst: MIJNLEUVEN / Foto: Jurian Cuypers

“De technische uitwerking van mijn idee was niet gemakkelijk. Er zijn heel wat juwelen de revue gepasseerd voordat het helemaal goed zat”. Als in een echte trial & error maakte en hermaakte Marieke haar juwelen, tot ze de juiste combinatie te pakken had. Voor de technici: die combinatie bestaat uit een houten, 3D-geprinte basis en handgemaakte, modulaire onderdelen. Nu ze dat heeft besloten, kan ze definitief de volgende stappen zetten. 

Ondernemen leek (en lijkt) eng en vooral ‘veel’ als je er voor staat, maar eens je eraan begint, gaat het stapje voor stapje vooruit

Die volgende stappen, dat zijn het afwerken en lanceren van haar website en, uiteraard, juwelen verkopen! Van zichzelf vindt ze dat ze een twijfelaar is, dat ze de dingen grondig (soms te) uitzoekt. “Maar het mag ook eens mis gaan”, weet ze ons te vertellen. “Soms moet je gewoon beslissen en zien waar je uitkomt”. Één van die beslissingen maakte ze afgelopen zomer, door zich in te schrijven voor BAAS. Daar werd ze helemaal ondergedompeld in de ondernemerswereld en werd de ‘waarom niet?’ misschien wel definitief een ‘nu of nooit!’. 

Het ontwerpen van haar website maakt de zaken voor haal wel heel erg concreet, en dan komen plannen en dromen al gemakkelijk bovendrijven. Van een juwelen-webshop met alle ideeën en ontwerpen die nu nog in haar hoofd zitten. Of van een lokale winkel die haar collectie aanbiedt. Als ze nog verder kijkt, ziet ze zich graag samenwerken met andere lokale ondernemers. En, tot slot, staat een eigen pop-up ook nog met rood aangestipt op het droom-lijstje! 

Ontdek meer over MIX3D op www.mix3d.be

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN