Jonge doeners

Marie Ryckeboer & Tina Polleunis

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN
Twee creatieve jongedames met een passie voor grafisch ontwerp bij elkaar: Marie en Tina vormen samen Studio Matta!

“We zijn creatieve duizendpoten en werkten al op vrijwillige basis als grafisch vormgevers voor vzw’s in en rond Leuven”. Maar het echte ondernemerschap, the real deal, dat hadden ze nog nooit ervaren. Het idee lag nochtans op tafel, gefantaseerd tijdens zwoele zomeravonden: een eigen ontwerpstudio met conceptuele ideeën en eigen snuisterijen. Gelukkig gaf een vriend hen het goede idee om mee te doen aan BAAS en zo de eerste plannen te smeden om een eigen bedrijfje op te starten.
Tekst: MIJNLEUVEN / Foto: Jurian Cuypers

Ondernemen is in feite een logische volgende stap voor deze twee vriendinnen. Hun ouders zijn allemaal ondernemers en ze werkten zelf al stiekem als vrijwillig freelance vormgevers. En kijk, op acht januari jongsleden presenteerden ze trots de officiële opstart van Studio Matta! Waarom het dan allemaal ineens zo snel ging? De begeleiding van BAAS, opdrachten die al rijkelijk binnenstroomden én de prachtige voorbeelden van al die andere jonge, gelijkgezinde, beginnende ondernemers. “Al die prachtige initiatieven die de stad willen opfleuren met frisse ideeën, daar willen wij ook aan bijdragen!”

We vullen elkaar mooi aan als ondernemers. Al kan je ons, op totaal verschillende vlakken, bestempelen als creatieve chaoten

Die opdrachten kwamen dus snel binnen, en al is dat uiteraard een erg positief signaal, ze hadden het niet zien aankomen. Niet gemakkelijk om dat allemaal bij te houden en te stroomlijnen. Zoals elke goeie ondernemer, gaan ze dan ook op zoek naar hulp. Prioritair voor hen op dit moment is een boekhouder, want als creatieve chaoten is een cijferheld wel welgekomen. Een juiste match vonden ze voorlopig nog niet (iemand in de zaal?), want ook daar moet het gevoel wel juist zitten. 

Verder vullen ze elkaar wel mooi aan, op creatief vlak, op vlak van initiatief nemen, als hyper gemotiveerde jonge ondernemers ook. En met die motivatie plannen ze verder. Op zoek naar een mooi pakketje potentiële én vaste klanten, waar ze een fijne werkrelatie en vertrouwensband mee kunnen opbouwen. Zodat ze als zelfstandigen in bijberoep een fijn appeltje voor de dorst overhouden aan Studio Matta en zo hun creatieve activiteiten verder kunnen uitbouwen. 

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN