Jonge doeners

Jurian Cuypers

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN
Van hobby tot beroep, het klinkt cliché, maar voor Jurian (23) is het meer dan werkelijkheid. Fotografie was leuk, werd leuker en is nu zijn passie zonder weerga.

Het ontstond op reis, zijn liefde voor fotografie, want wie wilt nu niet zijn mooiste herinneringen vastleggen op foto. Jurian leerde er vooral uit dat hij gebeurtenissen zo goed mogelijk wou kunnen vastleggen. Momentopnames, zoals tijdens evenementen en in de natuur, zijn zijn specialiteit. Het blijft trouwens niet alleen bij foto’s, zijn video-skills worden ook alsmaar scherper. In 2019 maakte hij voor zichzelf de klik. Verlost van zijn studies (proper afgestudeerd) is het nu tijd om zijn dromen waar te maken. 
Tekst: MIJNLEUVEN / Foto: Jurian Cuypers

Jurian is kind aan huis bij MIJNLEUVEN. Een aantal jaar geleden kwam hij er binnendruppelen, hij wou wel wat foto-opdrachten doen voor de media-crew. Sinds die dag zag MIJNLEUVEN Jurian groeien als fotograaf, experimenteren in verschillende stijlen en disciplines en zijn zelfvertrouwen groeien. Een beetje bevooroordeeld, maar als eerste getuige van zijn foto’s kunnen we bij MIJNLEUVEN stellen: hij is goed! 

Willen leren en blijven bijleren is mijn sterkste kans als ondernemer. Je moet jezelf constant willen vernieuwen

Een goed fotograaf is nog niet per se een goed ondernemer. Als je opdrachten wilt binnenhalen, moeten mensen je natuurlijk kennen. Op sociale media weet hij zijn weg wel te vinden, maar daarmee is het nog niet voor iedereen duidelijk wat hij nu precies te bieden heeft en waar hij sterk in is. Nu hij zijn onderneming definitief heeft opgestart, als zelfstandige in bijberoep, moet hij zich duidelijk en met klare taal kunnen profileren. Dat ziet hij voor zichzelf althans als zijn grootste uitdaging en daarom dat deelnemen aan BAAS een voor de hand liggende keuze was. Nu hij is geselecteerd als BAAS’er 2020 en nog een half jaar extra wordt ondersteund, kan hij zeker een versnelling hoger schakelen. 

“Ik onderschat mezelf soms in mijn kunnen en moet als onderneming zelfzekerder worden”. Jurian weet aan de ene kant goed waar hij sterk in is, maar beseft soms nog niet hoe sterk precies. Dat komt voor een stuk voort uit het feit dat hij altijd beter wilt worden én zichzelf wilt vernieuwen. Als je de lat hoog legt voor jezelf, is het soms moeilijk om tevreden te zijn. Maar vanuit die drang en met dat engagement, weet hij zich wel op te werken en bekendheid te vergaren. Hier en daar scoorde hij  al opdrachten voor bijvoorbeeld reisbureaus. Het portfolio dat hij bij ons achterlaat, spreekt alvast boekdelen! 

Ontdek meer over Jurian op FacebookInstagram en via www.jurography.com

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN