Cultuur
Jonge doeners

Lokale Helden: Jammin' with Fonske

8 maart 2017
Door: MIJNLEUVEN
Rockchicks aan het roer bij Jammin' with Fonske!

Op vrijdag 28 april is het zover: Lokale Helden, dé hoogdag van de muziek. Naar aanloop van het event gaat mijnLeuven op de babbel met enkele jonge Leuvense concertorganisatoren. Vandaag in de kijker: Mare, Cas en Anna van Jammin’ with Fonske!
Tekst: Ruben Lefever / Foto's: Ruben Lefever

Hoe zijn jullie verzeild geraakt bij Jammin’ with Fonske?

Mare: “Tijdens een soepactie van mijnLeuven werden Cas en ik getipt over enkele van hun projecten, waaronder Jammin’ with Fonske. Aangezien muziek ons erg weet te boeien, kwam al snel het een van het ander.”

Anna: “Ik ben al langer actief bij Kabinet J, maar ook muziek interesseert me héél erg. Mij leek het heel fijn een concert eens langs de andere kant te kunnen bekijken. Als toeschouwer lijkt alles heel evident: je gaat naar een concert en iemand speelt er muziek. Maar het is iets helemaal anders om zelf een concert te organiseren! Ik stuurde gewoon een berichtje naar de Facebookpagina van Jammin’ with Fonske, werd meteen gecontacteerd door Cas en nu zit ik hier (lacht).”

Hoe verdelen jullie de taken? Wie doet wat?

Cas: “Dat varieert per editie: iemand fikst de PA, iemand contacteert en verzorgt onze artiesten, … Maar de opbouw doen we wel altijd samen. Net zoals het boeken van de bands die komen spelen: dan luisteren we allemaal samen naar enkele demo’s en stellen we het programma samen.

Mare: “Meestal vallen de voorbereidingen best mee, het is vooral de dag zelf dat er veel – héél veel (lacht) – werk is.”

Wat vinden jullie persoonlijk het leukste aan concerten organiseren?

Anna: “Na een hele dag opbouwen en organiseren even kunnen stilstaan en genieten van wat je zelf op poten hebt gezet.”

Cas: “Het is ook superfijn te weten dat je jonge artiesten speelkansen geeft. Ik organiseer op school ook Ringrock, dus ik vind het heel leuk om via Jammin’ with Fonske al wat zicht te hebben op al het jong talent dat rondzweeft in Leuven en omstreken.”

Aangezien we Jammin’ with Fonske heten, zou ik héél graag eens een echte, open jam organiseren. Al lijkt me dat ook wel heel spannend…
- Cas, Jammin' with Fonske

Mocht je eens helemaal out-of-the-box kunnen nadenken, hoe zou jullie droomeditie van Jammin’ with Fonske er dan uitzien?

Cas: “Aangezien we Jammin’ with Fonske heten, zou ik héél graag eens een echte, open jam organiseren. Al lijkt me dat ook wel heel spannend…”

Anna: “Of een groot Jammin’ with Fonske-festival in de zomer, in het stadspark bijvoorbeel, met optredens de hele dag door!”

Mare: “Of een ‘Fonske on Tour’, een tournee doorheen de stad waarbij we op één dag verschillende locaties aandoen, maar wel altijd een beeld van Fonske meenemen?”

Nog een grappige anekdote om mee af te sluiten? Een situatie die je enkel door je ervaring en ‘organisatorencool’ wist te redden?

Cas: “Wel, tijdens onze vorige editie was er opeens zo’n sterke rukwind dat onze pa-tent helemaal werd weggeblazen. Dat was even spannend, waar we hebben het gelukkig gered!”

Mare: “Ik onthoud van die dag vooral hoe mooi het was om te zien hoeveel volk er aanwezig was, ook al viel het weer nogal tegen. Die waardering ervaren is écht zalig!”


Meer lezen over Lokale Helden? Zin om zelf eens een concert in elkaar te steken? Eén adres: www.mijnleuven.be/lokalehelden.

Interesse om ook deel uit te maken van Jammin' with Fonske? Of wil je met met je band - of wie weet wel solo? - een plek veroveren op het Jammin'-with-Fonske-podium? Klik dan door: www.mijnleuven.be/jamminwithfonske.

8 maart 2017
Door: MIJNLEUVEN

Maureen Pierloz

specialist jeugdbeleid
016 27 27 68