Jonge doeners

Jill Bogaert & Hans Empereur

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN
Wat als je op bedrijfsterreinen zelden iets lekker te eten vindt? Dat vroegen Jill (26) en Hans (28) zich af, en plots was er een ondernemingsdroom geboren.

Uit kleine frustraties groeien soms mooie ideeën. Een foodtruck met lunch voor bedrijfsterreinen bijvoorbeeld. Koken doen Jill en Hans vooral voor zichzelf, vrienden en familie, maar dat doen ze wel met een aantal principes: duurzaam, gezond én lekker. Principes die ze ook in hun foodtruck willen nastreven. 
Tekst: MIJNLEUVEN / Foto: Jurian Cuypers

Jill en Hans schreven zich in voor BAAS in het traject Geen-Idee, en dat was letterlijk wat ze hadden: geen idee. Het is niet zo dat Jill en Hans al jaren zitten te broeden op een ondernemingsplan. Maar een klein zaadje kan soms heel spontaan ontkiemen. “Jill haar idee is eigenlijk echt simpel en net daarom is het zo geniaal”, aldus Hans. En dat vormt in feite al een eerste overwinning. Weten wat je wilt doen, is hoe dan ook de eerste stap. 

There’s no way back, eens je de stap zet. Maar dat maakt het spannend, het onderzoeken waard

“BAAS zelf trok ons over de streep om het onderzoek op te starten. Het dwong ons – of gaf ons de tijd, het is maar hoe je het bekijkt – om omkaderd na te denken over producten, diensten en businessideeën”. Jill en Hans, beiden druk in persoonlijke jobs, weten goed genoeg dat ze, op een ruw idee na, nog niet erg ver staan. Dat geeft hen wel eens het gevoel dat ze veel dingen onderschatten zonder dat ze daar nu al van op de hoogte zijn. Maar, vertrouwend op hun kwaliteiten, zal een deftig onderzoek hen al goed op weg helpen! 

Hans kan, als communicatief sterk persoon, mensen over de streep trekken door een idee te verwoorden en te visualiseren. Jill vult dat aan met een recht-door-zee-attitude. Ze streeft altijd na waar ze in gelooft én is een krak met cijfers. Op de vraag waar ze in de toekomst van dromen, is het antwoord voorzichtig: “Het is wat gevaarlijk om daar uitspraken over te doen. Maar we willen ooit, wanneer dat ook is, ons idee eens in het echt kunnen proberen”. En die stap zullen ze ooit zetten, want een kleine frustratie blijft altijd een beetje kriebelen in het achterhoofd. 

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN