Jonge doeners

Hilke en Michiel Baumers

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN
De liefde voor bakken kregen Hilke (28) en Michiel (25) van hun moeder mee. De kinderdromen van een eigen bakkerij beginnen nu meer en meer werkelijkheid te worden.

Ze zijn niet aan hun proefstuk toe. Michiel baat met Bakkermans een online bakkershop uit en Hilke heeft met T&Ko een eigen theehuisje  in de Tiensestraat in Leuven. Maar de kinderdroom om samen een eigen bakkerij op te starten, konden ze nooit echt helemaal loslaten. En daar zetten ze nu vol op in. Hun eigen bedrijfjes ronden ze rustig af om helemaal hun hart te volgen en de sprong te wagen. 
Tekst: MIJNLEUVEN / Foto: Jurian Cuypers

“De dromen van een bakkerij waren kinderdromen, die nu meer en meer werkelijkheid worden. Je moet durven geloven dat kansen zich voordoen en die kansen dan ook grijpen”. Ondernemen zit hen in het bloed, en met zo’n positieve instelling zien we Hilke en Michiel ver komen. Ze vinden elkaar in de zin voor het ondernemen, krijgen veel enthousiaste reacties op hun plannen én kunnen al rekenen op een hoeveelheid aan trouwe klanten uit hun huidige bedrijfjes. Je zou voor minder je inschrijven voor BAAS, zorgen dat je geselecteerd wordt en dan alle ondersteuning krijgen die je nodig hebt om er vol voor te gaan! 

We slagen er goed in om als ondernemer toch gewoon mens te blijven. We genieten van contacten met de klanten en daar krijg je veel van terug

Een eigen bakkerij dus, met smaakvol desembrood, pistolets, koffiekoeken, dessertkoekjes en een wisselend taart-aanbod. En dat allemaal met respect voor de mens en de natuur. Hilke en Michiel zijn een schoolvoorbeeld van krachten bundelen. Elk met hun eigen kwaliteiten, die in een prachtige synergie elkaar versterken. Gaat dat dan allemaal vanzelf? Niet helemaal. Voldoende tijd investeren in marketing is bijvoorbeeld een uitdaging. En dan meteen ook weten wat een correcte prijs is van de producten die ze zo trots aan de wereld presenteren. Ondernemen is namelijk ook profileren, en daar zit bij hen nog groeimarge.

Een pand hebben ze wel al, maar daarom is dat nog geen bakkerij - De verbouwingen worden binnenkort ingepland. “We zijn er ons wel van bewust dat het pittige werk nog moet komen”. Maar als ze over een half jaar, op een mooie zondag een rij klanten tot buiten hebben staan – die weliswaar niet te lang moeten wachten – is het dat allemaal waard geweest. Afspraak dus, in de nabije toekomst, in hun bakkerij op de Mechelsestraat! 

Voorlopig vind je de online webshop van Michiel nog op www.bakkermans.eu en via Facebook en Instagram

Alles over T&Ko, het theehuisje van Hilke is dan weer te vinden op www.tnko.be en via Facebook en Instagram

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN