Jonge doeners

Jasper Voet & Gust Vanderwaeren

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN
Als het van Jasper (29) en Gust (29) afhangt, openen ze in de toekomst met Furbetto hun eigen restaurant.

“Onze passie voor ons beroep heeft ons naar keukens in binnen- en buitenland gebracht.” Uiteindelijk bleven ze het langst plakken in Italië. Niet geheel onverwacht ligt de focus in hun businessplan dan ook op verse pasta met lokale producten. Én op een menukaart die met de seizoenen meedraait en steeds nieuwe gerechten tevoorschijn tovert. Eerst kwam de vriendschap, later werden ze collega’s en nu hopen Jasper en Gust dus samen zaakvoerder te worden.
Tekst: MIJNLEUVEN / Foto: Jurian Cuypers 

Werken voor een baas is prima. Werken voor jezelf is nog een pak leuker! Samen deden Jasper en Gust al verschillende pop-ups en etentjes met verschillende concepten (zoals hun ramen-bar ‘SSSH’). Met die ervaringen en nog tal van andere ideeën voelen ze zich nu sterk genoeg om de sprong te wagen. Voorheen zaten ze nog met twijfels zoals ‘hebben we wel genoeg ervaring’ of ‘willen we niet nog in andere keukens werken’, maar plots was daar dat gevoel: “nu doen we het!”. 

Alle verschillende facetten en factoren van een draaiend restaurant goed inschatten is niet altijd gemakkelijk

Ze zijn behoorlijk nuchter, deze twee jonge doeners. Het besef dat horeca een moeilijke sector is en dat ondernemen op zichzelf ook altijd een uitdaging vormt, is zeker aanwezig. Daarom slaan ze zeker geen stappen over. Van het maken van een financieel plan, over het administratieve doolhof en tot het beheersen van de verschillende facetten en factoren van een draaiend restaurant, over ieder aspect wordt goed nagedacht. Met een extra half jaar stevige begeleiding en coaching van BAAS staan ze er alleszins niet alleen voor. 

Één voordeel hebben ze alvast. Ze zijn met twee. Samenwerken is een uitdaging, maar ze vullen elkaar goed aan. “Wanneer we samen werken is er meer creativiteit, praktisch denken, organisatorisch talent en assertiviteit”. Met z’n tweeën dus, op zoek naar een mooi pand in Leuven om daar zo snel mogelijk de deuren te openen van een goed draaiend en geliefd restaurant. Op ons kunnen ze alvast rekenen als testpubliek! 

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN