Jonge doeners

Gwen Laurent

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN
Gwen (25) vond datgene waarvoor ze met plezier haar wekker zet: werken aan een samenlevingsgemeenschap voor ouderen.

Uitstapjes met haar oma’s en diens zussen wakkerden bij Gwen een intrinsieke interesse aan om te werken met de ouderen van onze samenleving. Zo fel zelfs dat ze er liefst professioneel mee aan de slag gaat. “Later bouw ik mijn eigen rusthuis”, luidde haar mopje toen ze net afstudeerde. Ondertussen is dat van een mopje verandert in een “waarom wachten tot later”. 
Tekst: MIJNLEUVEN / Foto: Jurian Cuypers

Het is enorm belangrijk iets te kunnen doen in je leven dat je energie geeft, waarvoor je elke dag met een glimlach opstaat. Dit besef kwam bij Gwen al snel toen ze startte met haar eerste job. Het fijne gevoel dat ze had bij haar stage op een geriatrische afdeling of wanneer ze uitstapjes doet met haar oma’s, kreeg ze niet tijdens het werk. Werken met ouderen voelt voor haar als een hobby en hoe fantastisch zou het zijn als ze daar haar job van zou kunnen maken?! 

Al na de eerste sessie bij BAAS werd ik enorm gemotiveerd om mijn idee verder uit te werken

Dat ze op een paar maanden tijd geen heel rusthuis uit de grond stampt, weet Gwen maar al te goed. Maar dat neemt niet weg dat ze al kan plannen, terwijl ze nog een paar jaar haar full time job verder zet. “Ik heb nog heel wat opzoekingswerk te doen voor ik effectief mijn concept verder kan uitbouwen”, weet ze ons te vertellen. Om een onderneming te starten, heb je een pak doorzettingsvermogen en motivatie nodig. Gwen koppelt dat aan een grote verantwoordelijkheidszin en aan het feit dat ze een nauwgezet persoon is. Ze weet dus goed dat ze voldoende tijd moet nemen om een zo grondig mogelijk onderzoek uit te voeren en dat ze bij BAAS kan rekenen op een pak ondersteuning om haar daarbij te helpen. 

Dat onderzoek brengt haar o.a. bij het financiële luik – met het aanschaffen van een gebouw in het achterhoofd – en het uitschrijven van een businessplan. Ze stelt zichzelf de uitdaging om over vijf jaar alles op orde te hebben en haar concept effectief te lanceren. Zodat ze elke dag kan vullen met haar passie, zich kan omringen met de mensen waar ze graag mee werkt en haar people skills ten volle kan inzetten! 

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN