Jonge doeners

Astrid Van den Eede

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN
Al vier jaar verdiept Astrid (26) zich in onvoorwaardelijk ouderschap, een passie waar ze nu nieuwe stappen mee wilt zetten.

Ervaring in de sector is voor Astrid bijna een fait-divers. Ze leverde tal van bijdragen aan projecten van vriendinnen rond jong ouderschap, zoals de ‘Mama Vibes’ inspiratiedagen voor aanstaande ouders. Daarnaast heeft ze nog diploma's in Orthopedagogie én Wijsbegeerte op zak. Al deze zaken voegt ze nu samen in ‘Juntos’, een multidisciplinaire praktijk voor ouders en kinderen. 
Tekst: MIJNLEUVEN / Foto: Jurian Cuypers

Als we Astrid vragen van waar haar passie komt voor het opstarten van een multidisciplinaire praktijk, is haar antwoord erg klaar: “Ik heb altijd graag met kinderen gewerkt en verdiep me sinds vier jaar in onvoorwaardelijk ouderschap. Ik merkte dat er in het professionele zorgaanbod weinig kennis en openheid was voor deze methode”. De kriebel om een eigen praktijk op te starten komt dus niet onverwacht en al zeker niet over één nacht ijs. 

Ik wil de noden die ik opmerkte in mijn eigen omgeving en mijn persoonlijke visie samenbrengen in de praktijk

Ook in haar persoonlijke omgeving merkte ze snel dat jonge ouders nood hebben aan ondersteuning. Toch blijft ze het spannend vinden om als zelfstandige aan de slag te gaan. “Ga ik wel publiek vinden? Weet ik dan echt wel genoeg? En ga ik wel rondkomen?”. En ook de wettelijke en boekhoudkundige jungle der reglementen blijkt een stevig te beklimmen berg. Maar, aan doorzettingsvermogen ontbreekt het haar helemaal niet. Ze weet goed wat ze wilt en vult dat vlot aan met een stevige dosis creatieve ideeën. 

Definitief opstarten is dus slechts een kwestie van tijd. De komende maanden legt ze, met de nodige ondersteuning en coaching van BAAS, de laatste handen aan haar actieplan. Lang zal het dus niet meer duren eer we Astrid terugvinden in haar eigen praktijk. Een praktijk die ze op termijn graag ziet uitgroeien naar een volledig huis voor ouders en kinderen, waar je terecht kan voor een compleet zorgaanbod. Een huis waar elke zorgverlener vanuit een onvoorwaardelijk, holistisch en trauma-geïnformeerde manier werkt. Een plaats waar elke ouder en elk kind zich veilig en gekoesterd voelt. 

Ontdek meer over Astrid en Juntos op Facebook en Instagram

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN