Jonge doeners

Eliene Rijcken

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN
Ouders die scheiden is voor niemand aangenaam. Voor jongeren is het vaak een periode vol onzekerheid en stress. Eliene (25) wilt daar een oplossing voor vinden.

“Enerzijds wil ik hen een stem geven, anderzijds wil ik ook dat hun stem gehoord wordt .” Zelf een kind van gescheiden ouders, legt Eliene de vinger op de pols. In haar zoektocht naar laagdrempelige hulpverlening kwam ze van een kale reis thuis. En ook de kans om te praten met andere leeftijdsgenoten die hetzelfde meemaakten, lag niet voor het grijpen. Met ‘Scheid ermee uit’ wilt ze die nood invullen. Een interactieve app waar hulp wordt geboden aan jongeren tussen 12 en 18 jaar waarvan de ouders uit elkaar gingen. 
Tekst: MIJNLEUVEN / Foto: Jurian Cuypers

BAAS werd voor Eliene de definitieve trigger om echt met haar idee aan de slag te gaan. Aan het inschrijven gingen veel brainstormsessies vooraf, tot ze bij het idee van ‘Scheid ermee uit’ een absolute passie voelde om ermee aan de slag te gaan. Ze praatte ook met verschillende mensen over haar idee en de positieve reacties die ze daarop kreeg waren de extra bevestiging om zich helemaal te smijten. 

Als ondernemer heb je maar twee seconden lef nodig. Om iemand aan te spreken, iemand op te bellen,… Dat lef bezit ik wel

“Alleen bezig zijn met mijn idee is soms wat overweldigend”, vertrouwt Eliene ons toe. Ze blijft al eens vasthangen in haar eigen gedachten. Maar, via o.a. BAAS zet ze een stevig groeiproces in. Om die gedachten te ontwarren en om aan en stevig onderzoek te beginnen. Want de ondernemer in Eliene is wakker geschud. De komende maanden wilt ze een marktonderzoek doen, een businessplan opstellen en financieringsbronnen opzoeken en aanspreken. Dat is allemaal best wel spannend, maar Eliene weet goed waar het om draait: “Als ondernemer heb je maar twee seconden lef nodig. Om iemand aan te spreken, iemand op te bellen,… Dat  lef bezit ik wel!”

De combinatie van haar eigen achtergrond en een ontluikende ondernemingszin, maken dat ze alvast goed weet waar ze met haar applicatie naartoe wilt. De app moet een interactief instrument worden waar hulp wordt geboden aan jongeren van gescheiden ouders. Via de app wilt ze hen een stem geven, hun stem laten horen én hulp aanbieden in de vorm van een buddysysteem en ondersteunende artikels. En dat is ineens ook haar grootste droom, zodat jongeren zich niet langer alleen voelen als hun ouders uit elkaar gingen. 

Ontdek meer over 'Scheid ermee uit' op Instagram

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN