Kabinet J

Kabinet J, de Leuvense jongerenraad, bestaat uit een groep jonge, enthousiaste 'changemakers die Leuven op zijn grondvesten wil doen daveren en verandering teweeg wil brengen.

Zij zijn de nieuwe generatie stadsmakers en ze willen impact hebben op de stad om die zo nog meer jongerenproof te maken. Waarom? Omdat ze ervan overtuigd zijn dat Leuven een stad moet zijn waar ook jongeren zich thuis voelen en waar ze mee hun zegje kunnen doen over de plek waar ze wonen, naar school gaan of gewoon graag zijn. Daarom moet de stem van de jongeren een plaats krijgen in het beleid van onze stad.

Wat is Kabinet J?

Kabinet J is de officiële spreekbuis van jongeren in Leuven. Ze wil de Leuvense jongeren betrekken en stimuleren om hun eigen mening te uiten en actie te ondernemen. Kabinet J steekt altijd en overal zijn voelsprieten uit en staat open voor nieuwe ideeën. Ze is bezig met het nu. Want nu kan ze aanzetten tot veranderingen die de toekomst mee vormen. Ze legt de ideeën en meningen van leeftijdsgenoten op het bord van politiek Leuven. Af en toe tegen de stroom in, maar met één duidelijk doel: Leuven nog meer een jongerenstad maken. Van, voor en door jongeren.

Deze jonge stadsmakers zijn open-minded en gaan aan de slag met thema’s die rechtstreeks en onrechtstreeks invloed hebben op jongeren in Leuven. Dit doen ze door scherpe adviezen te schrijven en straffe, zichtbare acties te ondernemen. Ze pleiten voor een stad waar iedereen zich goed voelt, waar creatieve ideeën kunnen ontkiemen met ruimte om ook eens goed uit de bocht te gaan.

Zo staan ze klaar in de eerste rangen van de revolutie met een duidelijke missie, ‘Leuven jongerenstad’.

Het meest recente advies: meer contact tussen politie en jongeren

Wie is wie

Kabinet J is momenteel negen krachtige koppen sterk. Samen gaan ze vol voor de jongerenstad die zij voor ogen hebben.

Dat deze adviezen veel meer zijn dan bij elkaar gesprokkelde meningen en dat ze ook echt iets opleveren, bewijzen de realisaties van het afgelopen jaar. Blik hier terug op de impact van Kabinet J op het jeugdbeleid en het beleid van stad Leuven.

Meewerken aan Kabinet J?

Kabinet J is meer dan ‘gewoon’ de Leuvense jongerenraad. Het is een groep geëngageerde jongeren (16 tot 24 jaar) die zich willen inzetten voor hun eigen mening én die van alle jongeren in Leuven. Wil je ook graag deel uitmaken van Kabinet J en opkomen voor de mening van jongeren in Leuven?

Aarzel dan niet om contact op te nemen met Kabinet J of MIJNLEUVEN.

Contact

Wil je graag contact opnemen met Kabinet J?

Kabinet J, de Leuvense jongerenraad
Brusselsestraat 61a, 3000 Leuven
kabinetj@leuven.be

Ondersteuning vanuit MIJNLEUVEN (en dus de Afdeling Jeugd)
Riena Exelmans - riena@mijnleuven.be - 016 27 28 54

Volg Kabinet J op Facebook!

Een vraag? Die verdient een antwoord!

Riena Exelmans

project- & concertondersteuning, welzijn, API
016 27 28 54