Kabinet J

Kabinet J, de Leuvense jongerenraad, bestaat uit jonge 'changemakers' die impact willen hebben op onze stad. Zij zijn de nieuwe generatie stadsmakers die Leuven omvormen tot dé jongerenstad van Vlaanderen. Kabinet J sprokkelt overal en altijd meningen van zoveel mogelijk jongeren en legt politiek Leuven het vuur aan de schenen met straffe ideeën en eigen acties.

Kabinet J is de officiële spreekbuis van jongeren in Leuven.

Wat is Kabinet J?

Je hebt Kabinet J vast al zien opduiken op straat, op school of op een Leuvense evenement. Kabinet J sprokkelt overal en altijd meningen van zoveel mogelijk jongeren. Waarom? Om die meningen – en dus mogelijke veranderingen binnen de stad – voor te leggen aan het stadsbestuur en hen te overtuigen van hoe het allemaal nog beter kan in Leuven.

Zo is Kabinet J dé partner van het stadsbestuur voor alles wat te maken heeft met of invloed heeft op jongeren en kinderen in Leuven. Wat betekent dat Kabinet J als officiële jeugdraad van stad Leuven op vraag van het stadsbestuur rond een bepaald thema een traject zal opzetten om tot een door jongeren gedragen advies te komen. Daarnaast kan Kabinet J natuurlijk ook op eigen initiatief of op vraag van Leuvense jongeren een proces opstarten om een advies te formuleren aan het stadsbestuur.

Dat deze adviezen veel meer zijn dan bij elkaar gesprokkelde meningen en dat ze ook echt iets opleveren, bewijzen de realisaties van het afgelopen jaar. Blik hier terug op de impact van Kabinet J op het jeugdbeleid en het beleid van stad Leuven.

Meewerken aan Kabinet J?

Kabinet J is meer dan ‘gewoon’ de Leuvense jongerenraad. Het is een groep geëngageerde jongeren (16 tot 24 jaar) die zich willen inzetten voor haar eigen mening én die van alle jongeren in Leuven. Wil je ook graag deel uitmaken van Kabinet J en opkomen voor de mening van jongeren in Leuven?

Dan kan je jezelf kandidaat stellen. Let wel, dat kan niet het hele jaar door. Houd de oproepen van Kabinet J daarom goed in de gaten. Normaal gezien zal je tijdens de zomermaanden een nieuwe oproep zien verschijnen.

Wil je niet wachten tot de zomermaanden? Aarzel dan niet om contact op te nemen met Kabinet J, wie weet kan je op een andere manier al een steentje bijdragen. Meewerken aan een inhoudelijk traject bijvoorbeeld of helpen met het organiseren van een Kabinet J evenement.

Contact

Wil je graag contact opnemen met Kabinet J?

Kabinet J, de Leuvense jongerenraad
Brusselsestraat 61a, 3000 Leuven
kabinetj@leuven.be

Ondersteuning vanuit MIJNLEUVEN (en dus de Afdeling Jeugd)
Riena Exelmans - riena@mijnleuven.be - 016 27 27 68

Volg Kabinet J op Facebook!

Een vraag? Die verdient een antwoord!

Riena Exelmans

Jongerenparticipatie, Kabinet J, Urban Camping, Leerlingenraad 3000
016 27 28 54