Cultuur
Jonge doeners

Habitat Festival zoekt vers volk

19 november 2018
Door: MIJNLEUVEN
Stap mee in de organisatie van het vetste zomerfestival van Leuven!

Habitat Festival, dat is nog altijd hét zomerfestival van Leuven. Volledig voor én door jongeren. Door jongeren zegt u? Jawel, het team dat Habitat Festival organiseert jeugdig noemen is zelfs nog een understatement. Altijd je droom geweest om mee een festival te organiseren? Komt dat goed uit, Habitat Festival zoekt vers volk voor de uitwerking van het talk- en kunstenluik! Laat je inspireren door Elisabeth Pyck, die er vorig jaar nieuw bijkwam.

Tekst: Elisabeth Pyck // Foto's: Emma Van Mol

Wat sprak je aan om het team van Habitat Festival te vervoegen?
“Om eerlijk te zijn: ik had geen flauw idee waar Habitat voor stond toen ik via mijnLeuven de open call voor een nieuw team zag passeren. Een snelle Facebookcheck deed mijn oogjes al glinsteren: ik had meteen door dat Habitat een plek is waar jongeren hun ding kunnen doen. De goesting om mee na te denken over dit concept was groot. Daarnaast leek het me ook fijn om de mensen achter Habitat Festival beter te leren kennen.”

Waarom zou je anderen aanraden om Habitat Festival te vervoegen?
“Het Habitat team is een heerlijke smeltkroes van Leuvense jongeren die elk met hun eigen talenten en passies uiteindelijk een multidisciplinair festival op poten zetten. Hoe straf is dat eigenlijk? De een heeft al meer ervaring dan de andere met de organisatie van evenementen, maar dat maakt het alleen maar interessanter. Door samen na te denken over hoe we het festival nog beter, nog meer ons eigen ding kunnen maken, leren we van elkaars ideeën. Daarnaast is er ook nog de extra hulp die we krijgen van mijnLeuven. Ze begeleiden ons niet gewoon, ze doen veel meer. Zo brengen ze ons bijvoorbeeld in contact met gangmakers uit de Leuvense organisatie- en eventsector die ons ‘de truken van de foor’ leren.”

Habitat Festival is voor mij een soort van testlabo én speeltuin tegelijkertijd

Wat betekent Habitat Festival voor jou?
“Habitat Festival is voor mij een soort van testlabo én speeltuin tegelijkertijd. Ik kan er dingen uitproberen, ik verbreed er mijn comfort zone en ik kom er elke meeting opnieuw in contact met nieuwe visies en ideeën. Het is ook gewoon fijn om met een bende Leuvense jongeren iets te creëren voor andere jongeren uit onze stad. Dat geeft een soort van samenhorigheidsgevoel. Ik geloof dat het diep vanbinnen ook ergens mijn zin voor ondernemerschap heeft aangewakkerd.”

Wat hoop je met de komende editie te bereiken? / Wat mogen we verwachten van de komende editie?
“‘Beter dan alle vorige edities samen’, zo mogen we het vierde jaar van Habitat Festival wel samenvatten volgens de reacties van de festivalgangers. We willen de vijfde editie sowieso vieren met een specialleke, dus dat belooft. Met de extra ervaring van vorig jaar en de ideeën die ondertussen al opborrelen in onze hersenpannen, wordt de volgende editie volgens mij spectaculair. Daarnaast zullen de nieuwe teamleden ongetwijfeld ook voor een frisse wind zorgen binnen de Habitat crew. Ik ben benieuwd wat dat zal geven!”

19 november 2018
Door: MIJNLEUVEN