Jonge doeners

Dorien Draps

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN
Een thuis is meer dan een fysieke plek waar je verblijft. Het moet een plaats zijn waar je kan thuiskomen bij jezelf. En daar maakt Dorien (25) haar missie van.

“Met duurzaam interieuradvies heb ik er mijn missie van gemaakt om iedereen bij zichzelf te laten thuiskomen”. Het hebben van een ‘thuis’ intrigeerde Dorien zo fel dat ze zich aan een opleiding interieurstyling waagde, én met succes. Bij haar blijft het echter niet bij meubelstukken en kleuren die goed bij elkaar passen. Het is een zoektocht naar een fysiek leuke plek waar je ook helemaal op jezelf kan zijn. Een plek waar zowel het oog als het gevoel helemaal tevreden zijn. Dat doet ze met haar eigen start-up ROYOOM. 
Tekst: MIJNLEUVEN / Foto: Jurian Cuypers

Als we Dorien vragen naar haar passie, krijgen we een doordacht en gedragen antwoord: “Ik heb veel verhuiswagens gezien. Het hebben van een ‘thuis’ intrigeert me. Thuiskomen doe je in eerste instantie bij jezelf, maar ook in een fysieke plek waar je je goed voelt, en dat is een zoektocht”. Ze vertaalt dit naar haar missie: duurzaam interieuradvies voorzien om iedereen te helpen met deze zoektocht. Een duurzaam advies is eentje dat je niet beu wordt wanneer de trends veranderen. Zie het als een veranderingstraject, een zoektocht naar rust én thuisgevoel. Haar aanpak, die uit persoonlijke levenservaringen komt, is warm en persoonlijk, met de focus op de essentie. 

Ik luister naar mijn intuïtie en koppel dat aan discipline, doorzettingsvermogen en een lat die ik voor mezelf hoog leg. En dat lijkt te werken

De ondernemer in Dorien wilt er echt hard voor gaan. Momenteel is ze zelfstandige in bijberoep, maar ze stelt zichzelf de uitdaging om ooit de sprong naar voltijds zelfstandige te maken. Al beseft ze wel dat niet vanzelfsprekend zal zijn. Het vinden van klanten is bijvoorbeeld niet altijd even evident. “Je moet echt je stoute schoenen aantrekken en tegen de wereld schreeuwen: Hallo, ik ben interieurstylist en we kunnen mooie dingen doen samen!”, aldus Dorien. Ze legt de lat hoog voor zichzelf, maar komt ook op de proppen met een stevige portie discipline, doorzettingsvermogen en ze bezit gewoon een goed werkende intuïtie. Én als BAAS’er van 2020 wordt dat allemaal nog eens extra ondersteund!

Recent kreeg Dorien voor het eerst een aanvraag voor een interieurstyling van een échte klant (lees: iemand die ze niet persoonlijk kent). De eerste betalende opdrachten lopen dus binnen, en dat doet haar natuurlijk nog meer dromen. Van een fysieke bureau dat volledig naar haar eigen filosofie is ingericht en dat als real life visitekaartje van ROYOOM kan dienen. Als ze op die plek dan ook nog workshops en lezingen kan laten doorgaan, of er mensen kan ontvangen voor een koffietje of theetje, zijn we dicht bij haar ideale wereld. In een echte ‘shoot for the stars’, richt ze haar blik zelfs op een eigen tv-programma!  

Ontdek meer over ROYOOM op www.royoom.be en via Facebook, Instagram en Pinterest

Niet alles is 'interieur' bij Dorien. In haar podcast 'Op wandel' babbelt ze met mensen over het leven, over de kunst van het ongelukkig zijn en over die fameuze zelfontplooing. Het wandeldagboek vind je terug op Instagram

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN