Jonge doeners

Delfien Wouters

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN
Wie dacht dat de hype rond duurzaamheid is gaan liggen, heeft Delfien (24) nog niet ontmoet. Als het van haar afhangt, worden we duurzamer dan ooit.

“Op je eentje kan je niet veel veranderen, wat maakt dan het verschil?”. Een cliché waar nog altijd teveel mensen naar leven. Maar vaak is eigenlijk niet de instelling fout, maar wel de onwetendheid over hoe je het dan precies moet aanpakken. Delfien to the rescue! Onder de noemer 'Sustain Ability' trekt ze je als duurzaamheidscoach helemaal over de streep. 
Tekst: MIJNLEUVEN / Foto: Jurian Cuypers

“Ik wil niet sterven door de klimaatcrisis”, straffe woorden die Delfien ons toevertrouwt, zij het met een knipoog. Maar tussen de lijnen zit er wel een grond van waarheid in. Delfien heeft een passie ontwikkeld voor een duurzame levensstijl en wilt die graag delen met anderen. Zelf werd ze ondergedompeld in een duurzame wereld door te werken bij Harvest Club. Nu wilt ze niet liever dan mensen inspireren om stappen te zetten naar een ideale wereld. 

Ik wil mensen inspireren om stappen te zetten naar een duurzamere wereld

Delfien drijft op een torenhoog enthousiasme. Ze is zelf honderd procent overtuigd dat we iets moeten doen en dat we daar ook niet te lang meer mee moeten wachten. Dat enthousiasme werd nog meer gevoed door een najaar aan BAAS-sessies en haar selectie voor een extra half jaar aan individuele coaching. Een extra duwtje in de rug, als ze dat nog nodig had, en vooral wat extra hulp bij het concretiseren van haar concept en het effectief opstarten van haar idee. 

Wat ze dan concreet van plan is? Het komende half jaar alles dat BAAS haar kan bieden gebruiken om zelf duurzaamheidstrajecten op te starten en te begeleiden. Experts in de sector betrekken, samenwerken met andere organisaties, talks organiseren,… Zoals ze zelf ooit werd ondergedompeld, wilt ze nu anderen mee onder water trekken. Vollen bak en met een uitermate gedreven en creatieve instelling. Wie Delfien ontmoet, is mee, zo zal het zijn.

Ontdek meer over Sustain Ability op Instagram

8 februari 2020
Door: MIJNLEUVEN