Cultuur
Jonge doeners

Carlotta Hendrikx

9 januari 2020
Door: MIJNLEUVEN
Carlotta heeft zangervaring zat én weet die ervaring over te brengen op de nieuwe generaties zangtalenten.

Carlotta is 25 jaar en al van jongs af aan bezig met zang. Eerst door in koren te zingen, nadien door les te volgen. Op haar veertiende startte ze aan de kunsthumaniora en een jaar later werd ze lid van La Choraline, het jeugdkoor van de Opera van Brussel. In het kader van de VUB musical begon ze op haar negentiende zelf met coachen. Zangers en acteurs ondersteunen bij hun voorstelling is iets wat Carlotta ontzettend graag doet. Ze ging voor ‘Me, my phone and I’ dan ook met veel plezier van start met Karen en Lotte.
Tekst: MIJNLEUVEN / Foto: Bavo Nys

Over het thema.
“Ik vind het thema sociale media zeer relevant en het was fijn om te zien hoe de jongeren er zelf over reflecteerden. Er worden steeds meer artikels gepubliceerd over de invloed van sociale media, zowel negatief als positief, en ik denk dat het belangrijk is om hierover blijvend na te denken en kritisch te zijn. Aan de slag gaan met dit onderwerp vond ik dan ook een echt goed idee.”

Na de eerste bijeenkomst al was ik helemaal onder de indruk. Zo gedreven, zoveel talent, zoveel ideeën

Hoe ik de samenwerking met Karen en Lotte heb ervaren?
“Na de eerste bijeenkomst al was ik helemaal onder de indruk. Zo gedreven, zoveel talent, zoveel ideeën. Karen en Lotte wisten duidelijk wat ze wilden doen, maar waren tegelijkertijd niet bang om toe te geven dat ze bij bepaalde dingen hulp nodig hadden omdat het niet lukte. Ik vind het bovendien heel interessant om te vertrekken vanuit het principe dat je als jongere de volledige vrijheid krijgt om te doen wat je wil, en dat de coaches er vooral bij zijn om steun te geven en vragen te beantwoorden. Op die manier laat je veel ruimte voor creativiteit en dat vind ik fantastisch.”

De prachtige voorstellingen van 'Me, my phone & I' kan je komen bewonderen op 25 januari in STADHUIS.


9 januari 2020
Door: MIJNLEUVEN