Cultuur
Jonge doeners

Karen Dendas

8 januari 2020
Door: MIJNLEUVEN
Karen trekt graag al haar zangregisters open.

Karen is 17 jaar, studeert Humane wetenschappen, volgt al 8 jaar zangles op Academie Haspengouw in Sint-Truiden en is getraind toneelspeelster. Ze is één brok enthousiasme en fleurt nog eens extra op wanneer ze omringd wordt door menselijk gezelschap. Zingen is iets wat Karen altijd en overal doet. Haar vrienden, familie en zelfs haar kat Toby gaan dan ook vrolijk door het leven, dansend op de klanken die ze dagelijks produceert.
Tekst: MIJNLEUVEN / Foto: Bavo Nys

Hoe ik samen met Lotte het thema sociale media verwerkte in onze performance?
“Lotte en ik hebben ons vooral gefocust op de grote invloed die sociale media heeft op je zelfbeeld. En hoe sociale media ervoor zorgt dat je je nog slechter gaat voelen door al die perfecte dingen die je ziet voorbij gaan tijdens het scrollen.”

Hoe we die insteek verwerkt hebben in ons werk?
“We hebben dat proberen te vertalen door zang en dans te combineren met een monoloog/dialoog. In onze performance tonen we hoe we ons als 17-jarige jongeren niet altijd goed in ons vel voelen door wat we allemaal te zien krijgen. Maar dat alles niet altijd zo perfect is als het allemaal lijkt, dat we vaak een masker opzetten en niet tonen wie we echt zijn.”

Niet alles is altijd zo perfect als het allemaal lijkt

Welke boodschap we willen brengen?
“We willen vooral overbrengen dat je blij moet zijn met wie je bent. Dat jezelf zijn goed genoeg is en dat je je niet moet spiegelen aan de dingen die verschijnen op sociale media omdat het toch geen realistische weergave is van alles. Ook willen we aantonen dat iedereen zich wel eens slecht voelt. Dat het perfecte leven niet bestaat. En dat het belangrijk is om samen plezier te maken en tevreden in het leven te staan.”

Wat mijn verdere plannen zijn?
“Ik hoop dat ik nog lang mag en kan blijven zingen en dansen. Ik ben in ieder geval niet van plan om daar snel een stop op te zetten. Ik vind het leuk om aan projecten zoals deze mee te doen en hoop dat er nog een hele hoop zullen volgen. Tegelijkertijd vind ik het heel fijn om met Lotte samen te werken en ik hoop dat in de toekomst nog vaak te kunnen doen.”

Ontdek het talent van Karen en nog vijf andere jonge artiesten op zaterdag 25 januari in STADHUIS tijdens ‘Me, my phone & I’.


8 januari 2020
Door: MIJNLEUVEN